Nusaybin girişinde Avrupalı parlamenter heyete asker barikatı!

Nusaybin'de 5. gününe giren abluka altında yaşananları yerinde görmek ve belgelemek için gelen aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin de bulunduğu heyetin kente girişine izin verilmiyor. Bir çok kentten gelen sivil toplum örgütü temsilcileri ve halkın kent girişinde bekleyişi ise devam ediyor. Polis barikatına karşı HDP'li vekil Mithat Sancar, Nusaybin'e doğru tek başına yürüyüş başlattı.

JINHA'da yer alan habere göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 5. gününe giren abluka ve saldırılara karşı sivil halkla dayanışmak için ilçeye girmeye çalışan heyetlerin engellenmesine devam ediliyor. Son olarak aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, Avrupa Demokratik İşçi Federasyonu, Nükleer Silahlanmaya Karşı Doktorlar, gazeteciler, barış örgütleri temsilcileri, Celal Başlangıç, Barış Bloku'ndan Nuray Sancar ve Yeni Dünya Çağrı Dergisi'nden Hüseyin Koç'tan oluşan heyet Nusaybin'e 14 kilometre kala Akarsu Kavşağı'nda durduruldu.

Bir başka Nusaybin'e giriş noktasında HDP'li vekiller Mithat Sancar, Enise Güneyli, Gülser Yıldırım ve Ali Atalan, KJA, Barış Anneleri, KESK temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişinin bekleyişi ise devam ediyor. Avrupa'dan gelen heyete izin verilmemesi üzerine dünden bu yana kente girmek için nöbet tutan HDP'li vekillerden Mithat Sancar, heyetin yanına geldi. Geçişine izin verilmeyince heyet Mardin'e döndü.

Asker ve polisin heyetlerin geçişine izin vermemesi üzerine Mithat Sancar "Bende yürüyerek giderim" diyerek, tarlalardan Nusaybin'e girmek için tek başına yürüyüş başlattı. Tek başına yürüyüşü sürüyor.