YUNİS ALAÇAM Cristiano Ronaldo yaşı 34’e gelmesine rağmen Şampiyonlar Ligi tarihini yeniden yazmaya devam ediyor. Önceki gün Juventus’un Atletico Madrid’i 3-0 mağlup edip adını çeyrek finale yazdırdığı maçta hat-trick yaparak takımına turu getiren Portekizli yıldız, kariyerinin 124’üncü Devler Ligi golüne ulaştı. TEK BAŞINA BİR TAKIM Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi kariyerinde Atletico Madrid’den daha fazla gol […]

O bir kuş, hayır o bir uçak, hayır hayır o bir makine!

YUNİS ALAÇAM

Cristiano Ronaldo yaşı 34’e gelmesine rağmen Şampiyonlar Ligi tarihini yeniden yazmaya devam ediyor. Önceki gün Juventus’un Atletico Madrid’i 3-0 mağlup edip adını çeyrek finale yazdırdığı maçta hat-trick yaparak takımına turu getiren Portekizli yıldız, kariyerinin 124’üncü Devler Ligi golüne ulaştı.

TEK BAŞINA BİR TAKIM

Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi kariyerinde Atletico Madrid’den daha fazla gol atma başarısı gösterdi. 124 golle organizasyonun en fazla gol atan futbolcular listesinde zirvede yer alan Portekizli yıldız, bugüne kadar turnuvada 118 gol kaydeden Atletico Madrid’i geride bıraktı.

İspanya temsilcisi, Ronaldo’nun kariyeri boyunca en çok gol attığı takımlar arasında da ikinci sırada yer alıyor. Sevilla ağlarını 27 kez sarsan Portekizli futbolcu, 33 kez karşılaştığı Atletico Madrid’in filelerine ise 25 gol gönderdi.

Turnuvanın en skorer ismi olan Ronaldo, hat-trick sayısını 8’e çıkarak bu alanda ezeli rakibi Lionel Messi’yi de yakaladı. Kariyerinde 5 kez Ballon d’Or kazanan, 5 kez de Şampiyonlar Ligi’nde kupa sevinci yaşayan Ronaldo, 30 yaşından sonra attığı gollerle bu alanda çok sayıda önemli ismi geride bıraktı.

34 yaşındaki Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nde 30 yaşından sonra 51 gol atarken, Zlatan İbrahimovic 24, Didier Drogba 23, Filippo Inzaghi 19 golle bu futbolcuyu izledi.

MESSI’YLE AMANSIZ REKABET

Sezon başında Real Madrid’den ayrılarak Juventus’a gelen Ronaldo bu sezon şu ana kadar oynadığı 36 maçta 24 gol kaydetti. Kariyerinde beş Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu bulunan Portekizli süper yıldız Messi’yle beraber futbolu değiştirmeye devam ediyor. Birçok otorite bu amansız rekabetin futbolu çok daha iyi bir hale getirdiği görüşünde.