O kadar para boşuna 'sıfırlanmadı': Diyanet'in makam aracı sadece 330 bin TL!

Daha önce Diyanet İşleri Başkanlığı'na ait çok tartışılan makam aracı Mercedes'in iade edilmesiyle ilgili Mehmet Görmez'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Allah aşkına nedir bunun fiyatı diye sordum. 330 bin lira dedi. Bunları söyleyenlerin çoğunun altında Mercedes var" dedi.

Van'da toplu açılış töreninde halka hitap eden Erdoğan'ın, "Ne diyorlar? O Mercedes, bunların yapacağı işlerin kaynağıymış. Bir de bedel koyuyorlar. Neymiş, değeri 1 milyon. Eski rakamla 1 trilyon. Diyanet İşleri Başkanımızlaydık. Allah aşkına nedir bunun fiyatı diye sordum. 330 bin lira dedi. Bunları söyleyenlerin çoğunun altında Mercedes var" diye konuştu.

Görmez'in makam aracının maliyeti kamuoyundan tepki çekince araç iade edilmişti. Makam aracının satılmasına tepki gösteren Erdoğan, "Diyanet işleri Başkanı'mız tutmuş Mercedes arabayı satılsın dedim diyor. Halbuki benim bilgim olsa derdim ki; Mehmet hocam sen niye satıyorsun Mercedes'i. Senin bineceğin arabanın fiyatı ne? Sen niye gazetelere bakıyorsun. Diyorlar ki kaynaklardan biri o 1 milyonu bulduk diyorlar. Bunlar şaklaban" demişti.

Öte yandan Erdoğan, Van mitinginde bir kez daha katılım şoku yaşadı. Katılımın çok az olması sebebiyle miting planlanan saatinden bir hayli sonra başladı.

'CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ'
Mitinglerinde AKP propagandası yaptığı şeklindeki eleştirileere bir kez daha kulaklarını tıkayan Erdoğan, "Cumhurbaşkanının önünü kesemezsinin" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı; "Durmadan muhalefetteki partiler YSK’ya müracaat ediyorlar. Ne diyorlar? Bu cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın diyorlar. Hele hele terör örgütü desteği olan parti var ya iki defa başvurdu, iki defa ret cevabı aldı. Yahu okuyun anayasayı. Cumhurbaşkanının önünü kesemezsiniz. Çıkar meydanlarda konuşsun. Yeter ki meydanlarda konuşulacak insan bulsun."

Geçtiğimiz günlerde ölen yaşamını yitiren faşist lider Kenan Evren'in cenaze törenini de Anayasa referandumuna bağlayan Tayyip Erdoğan, referandumda hayır oyu kullanan kişileri bir kez daha 'darbeci' olarak niteledi ve Evren'in cenazesine gitmeleri gerektiğini savundu.

'KARŞIMIZDA SAF TUTUNLAR EVREN'İN CENAZESİNE GİTMEDİ'
Erdoğan, "12 Eylül darbesini yapan şahıs geçtiğimiz günlerde öldü. Cenazesinde gözlerimiz 2010 yılında darbecilerin mirasına sahip çıkanları aradı. Ama göremedik. Mesele 12 Eylül'ün izini silmeye gelince karşımızda saf tutanlar, 12 Eylül'ü yapanın cenazesine gelmemişlerdi. 12 Eylül zindanlarına en ağır işkenceleri görenleri temsil ettikleri iddiasında olanlar 2010’da demokrasinin değil darbecilerin yolundan gitmeyi tercih etmişlerdir" diye konuştu.

Erdoğan bu kez de Van'da 'hayal kırıklığına' uğradı!