O katili bulacağım!

BERİVAN TANRIVERDİ

Sarıyer Küçük Armutlu’da 18 Ekim Pazar günü DHKP-C operasyonu adı altında yapılan ev baskınları sırasında polis kurşunuyla göğsünden vurularak ağır yaralandıktan yedi gün sonra yaşamını yitiren 25 yaşındaki Dilek Doğan dün son yolculuğuna uğurlandı. Doğan’ın cenazesi Armutlu Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Maraş’a gönderildi.
Tören için büyük bir kalabalık toplanırken Doğan, cemevindeki törende Grup Yorum marşlarıyla uğurlandı. Cemevi bahçesine kırmızı bezle sarılı üstü açık bir tabutla çıkarılan Doğan’ın cenazesi, başta kadınlar olmak üzere sevenlerinin omuzlarında evine getirildi. Cenaze töreninde konuşan anne Aysel Doğan, “Bizden her şeyi sakladılar. Yavrumun önünde duramadım. O kurşun bana gelseydi. Hiçbir şey yokken, arama yaparken kızımı vurdu. Kızım ayaklarımın önüne düştü. O polisin yüzünü hatırlıyorum, kızımın katilini tanıyorum. Getirsinler kızımın katilini. Katili bulacağım” diye konuştu.

İktidar için öldürüyorlar
Ağabey Emrah Doğan ise şu sözlerle tepkisini dile getirdi; “Elinde silah olmayan güçsüz birine savaş ortamında bile saldırılmaz. Bunlar alçaklar. İktidarlarını korumak için halkın çocuklarını öldürüyorlar. Ama bizler yılmayacağız, kazanacağız. Cenazelerimize bile saygıları yok. Bizim cenazemizi bizden sakladılar. Nerede defnedeceğimize bile karışıyorlar. Ölülerimizden bile korkuyorlar. Abilerin burada Dilek, hesabın sorulacak.”

Dosya gizleniyor!
Doğan Ailesi’nin avukatı Oya Aslan ise “Katilleri tanıyoruz ama iktidar ve savcılar katili koruyorlar. Dilek vurulduktan sonra hastaneye bile götürülmesine izin vermediler” diyerek dosyanın kendilerinden gizlendiğini söyledi.

Grup Yorum’dan marş
Törende bulunan Grup Yorum üyeleri de Doğan için marşlar söyledi. Törenin ardından Doğan karanfiller ve marşlar eşliğinde defnedilmek üzere memleketi Maraş’a uğurlandı.
Gezi Direnişi’nde polisin hedef alarak vurduğu Berkin Elvan’ın annesi ve babası Gülsüm Elvan ve Sami Elvan, Mehmet Ayvalıtaş’ın babası Muharrem Ayvalıtaş, Gülsuyu’da uyuşturucu çetelerine karşı direnirken yaşamını yitiren Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik, ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş ve CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da cenaze töreninde bulundu.

o-katili-bulacagim-83638-1.o-katili-bulacagim-83639-1.o-katili-bulacagim-83640-1.o-katili-bulacagim-83641-1.