'O vali artık sayın değil!'

Gezi Direnişi ve toplumsal eylemlere verdiği destekle tanınan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, polisin her sene Taksim'de düzenlenen Onur Yüryüşü'ne bu yıl TOMAlarla, biber gazıyla ve plastik mermilerle saldırmasına tepki gösterdi.

T24'ten , saldırının artık iktidarın LGBTİ haklarını politik bir tutum olarak algıladığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Önder, “Sayın valinin yasak kararı, sizce yasal mı?” sorusuna ise "Yasal mı bilmem ama o vali artık sayın değil” diye karşılık verdi. Türkiye'de LGBTİ'lerin sürekli şiddet ve nefret gördüğünü vurgulayan Önder, saldırının gerekçesine ilişkin "Bu yeni bir şey değil ki bu ülkede eşcinsel olmak, hayatın her alanında şiddet, taciz ve benzeri insanlık dışı muamelelerin nesnesi olmak anlamına geliyor" dedi.

SON ANLARI DİYEBİLİRİZ
Bu seneye kadar Onur Yürüyüşü'nün "bir özgürlük meselesi olarak ele alındığını" söyleyen Önder, AKP'nin artık bunu politik olarak gördüğünü savundu. Önder" Bu saldırganlıklarının sebebi o. Bunu böyle yapmasalar savaş ve diğer başlıklarda da kontrolü elden kaçıracaklarını düşünüyorlar ama son anları diyebiliriz" diye konuştu.

İstanbul Valiliği, Onur Yürüyüşü için toplananlara yönelik uygulanan şiddete "Ramazan ayını" gerekçe göstermişti.

Fotoğraf:Reuters