Obama'dan Erdoğan'a 2012 Libya saldırısı mektubu: İslam dünyasına derhal çağrı yap

Suriye Elektrononik Ordusu isimli hacker grup, aralarında Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı gibi kurumların olduğu e-posta hesaplarını hackledi. Leaks.sea.sy adresli hesaptan "Türkiye dosyaları" başlığıyla sızdırılan 2009-2012 yılları arasını kapsayan e-postalar arasında ABD Başkanı Barack Obama ve dönemin ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin gönderdiği mailler de bulunuyor.

14 Eylül 2012 tarihli Obama'nın dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a gönderdiği bir e-posta da sızdırılanlar arasında.ABD'de "Müslümanların Masumiyeti" isimli filmin YouTube'a yüklenmesinin ardından islamcıların dünya genelinde eylemler yaptığı ve ABD'nin Libya Büyükelçisi'nin Bingazi'de öldürüldüğü 12 Eylül 2012'deki olayın hemen ertesinde gelen e-postada Obama, Erdoğan'dan İslam dünyasına acilen çağrıda bulunmasını istiyor.

"Dear Tayyip" (Sevgili Tayyip) ifadeleriyle başlayan mektupta, "İnanıyorum ki sen bugün İslam dünyasındaki en sözü dinlenen kişilerden birisin ve eğer insanlar senden sakin olma çağrısı ve şiddeti kınama duyarlarsa gerçek bir etkisi olur. İnsanlar Cuma namazına gitmeden önce senden hemen ve güçlü bir şekilde konuşmanı istiyorum" ifadeleri yer alıyor.

BÜYÜKELÇİDEN ÖSO MAİLİ
24 Ekim 2012 tarihli bir başka e-postada dönemin ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin Türk Dışişleri'nden ÖSO'ya bayramda ateşkese uyması için baskı yapılmasını istediği görülüyor.

Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu ve dönemin Suriye Büyükelçisi Ömer Önhon'a yazılan mektupta Ricciardone, ABD'nin Suriye Büyükelçisi Robert Ford'un ÖSO'nun Suriye'de bayram boyunca ateşkesi kabul etmesi için her türlü kanaldan baskı yaptıklarını söylediği aktarılıyor ve Türkiye'den de bu konuda ÖSO'ya baskı yapması isteniyor.

O 'TOPALCA', MİT'İN ADAMI HEYSEL TOPALCA MI?
Halep Başkonsolosu Abdülkadir Çit'in yolladığı bir mailde, kaçırıldığı söylenen kişiler arasında adı geçen "Topalca"nın, Reyhanlı katliamının arkasındaki Heysem Topalca olabileceği düşünülüyor.

Suriyeli hackerların yayınladığı belgeler arasında bulunan bir mailde, Halep Başkonsolosu Abdülkadir Çit, Suriye'nin Lazkiye bölgesinde, Bayır Bucak isimli Türkmen köyünden Suriye ordusu tarafından gözaltına alınanların listesini veriyor. Listede Bassam Topalca ile beraber ismi verilmeyen bir Topalca daha geçiyor. Çit, köyden çok sayıda insanın da kaçtığını belirtiyor.

Bayır Bucak köyünde Türkmen çetesine komutanlık yaptığı bilinen Heysem Topalca'nın Reyhanlı katliamının arkasında olduğu da düşünülüyor. Çetesiyle birlikte Alevi köylerini basarak tahminen 1.500 kişiyi öldüren Heysem, MİT tarafından verilen silahları Suriye'deki çetelere taşıyordu.