Obama ve Clinton çiftinin konutuna patlayıcı madde gönderildi

Eski ABD Başkanı Bill Clinton ile eski başkan adayı eşi Hillary Clinton'ın posta kutusunu kontrolden sorumlu yetkililer, çifte gönderilmiş patlayıcı cihaz buldu. Barack Obama'nın konutuna da şüpheli paket gönderildiği belirtildi. CNN International, Beyaz Saray'a göderilen bombalı paketin engellendiğini iddia etti.

Eski ABD başkanlarından Bill Clinton ile eski Dışişleri Bakanı eşi Hillary Clinton'ın New York'taki evlerinde patlayıcı madde bulunduğu bildirildi.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Clintonların New York'un banliyösünde Chappaqu'daki evlerinde "fonksiyonel patlayıcı maddenin" tespit edildiğini söyledi.

Yetkili, müfettişlerin, patlayıcı maddenin, ABD'li spekülatör George Soros'un evinin posta kutusunda pazartesi günü bulunanla bağlantılı olduğuna inandığını kaydetti.

New Castle polisi de Federal Soruşturma Bürosu, Gizli Servis ve Westchester bölge yetkilileri ile "şüpheli bir paket ile ilgili soruşturma yürüttüklerini" açıkladı.

Clinton çiftine gönderilenin, finans spekülatörü Geoerge Soros'un evinde pazartesi günü bulunan patlayıcı cihazın bir benzeri olduğu kaydedildi.

CNN International kanalı, Beyaz Saray'a gönderilen bir bombalı paketin engellendiğini iddia etti.

CNN çalışanı ise Twitter'da yaptığı açıklamada CNN İnternational'in New York'taki binası ve Time Warner Center'ın tahliye edildiğini bildirdi.

Olayın ardından ABD Başkanı Donald Trump bir açıklama yaparak Beyaz Saray'ın bu iki olayı da ciddi şekilde ele aldığını belirtti.

Barack Obama'nın konutuna da şüpheli paket gönderildiği belirtildi.