ABDULLAH Öcalan, Güney Afrika'da yıllar süren mücadele ile ırkçı rejime son veren efsanevi lider Nelson Mandela’ya mektup gönderdi.

ABDULLAH Öcalan, Güney Afrika'da yıllar süren mücadele ile ırkçı rejime son veren efsanevi lider Nelson Mandela’ya mektup gönderdi. Öcalan mektubunda, Mandela’nın oluşturduğu demokrasi modelinin Kürt halkının esin kaynağı olduğunu belirtti.
Mandela’ya ve Güney Afrika halkına, sevgi ve dostluk beslediğini ifade eden Öcalan’ın mektubu şöyle:
"Güney Afrika’da önderliğini yaptığınız mücadele sonucunda, çatışmalara yol açan apartheid rejimi ve zihniyeti ortadan kalkmış, özgürlük, eşitlik ve demokrasi anlayışı temelinde barış içinde birarada yaşamayı başaran örnek bir demokrasi modeli yaratılmıştır. Bu demokrasi modeli, tüm halkların olduğu gibi Kürt halkının da esin kaynağıdır...
Benim Afrika yolculuğum, Güney Afrika’ya ulaşmak ve sizinle görüşmek, yüksek değer biçtiğim mücadele deneyimlerinizi paylaşmak amaçlıydı. Ancak Kenya oyunuyla bu imkanı elimizden aldılar. Güney Afrika yolculuğum, sizlerle bir araya gelme isteğim ve çabam yarım kalmış olsa da size ve Güney Afrika halkına karşı saygı, sevgi ve dostluğumu sürdürüyorum. Sizlerin de demokratik çözüm ve barış mücadelemizi yakından takip ettiğinize ve Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümüne katkı sunacağınıza olan inancım tamdır."