Abdullah Öcalan, avukatlarıyla görüştü. ANF’nin edindiği bilgilere göre görüşmede 15 Şubat komplosuna değinen Öcalan, “15 Şubat eylemleri her yerde olmuş sanırım. Güney'de Erbil-Hewler ve Süleymaniye'de PÇDK öncülüğünde kitlesel eylemler olmuş. Demek ki orada halk bize dönüyor” dedi.
Güney Kürdistan’daki protesto eylemlerine de değinen Öcalan, “Güneyde halkımızın yönetime karşı olan bu tepkilerini, eylemlerini anlamlı buluyorum. Talabani ve Barzani' de bunları görmelidir. Bu sorunların çözümü Ulusal birliğin sağlanmasından geçiyor. Ulusal Kürt Konferansı için çalışılmalıdır” çağrısında bulundu.
Öcalan’ın avukat görüşmesinden satır başları şöyle:
»ORDUDAKİ BAŞARISIZLAR CEZALANDIRILIYOR: AKP, hegemonyasını kurmaya çalışıyor. Bu böyle bilinmelidir, böyle anlaşılmalıdır, çok nettir bu. Buna karşı herkes elinden geleni yapmalıdır. Savaş lobisinin güçlü olduğu mu, etkili olduğu mu düşünülüyor. Bunların söylediği, savaş lobisini güçlü oldukları için tasfiye etmek mi, yoksa bölgede Kürtlerle mücadelede başarısız oldukları için mi cezalandırıyorlar? Mesela Hanefi Avcı olayı var. Çözümden yana olduğu için mi tasfiye edildi? Bu Balyoz'da tutuklananların çoğunun bölgede Kürtlerle mücadelede başarısız oldukları söyleniyor. Bunun için mi cezalandırıyorlar? Yoksa ordu içinde çözüm isteyenler mi cezalandırılıyor?
»ÖZEL ORDU, HİZBULKONTRA’DAN TEHLİKELİ: Bunların yerine 50 bin kişilik özel ordu kuracaklar. Bir de 100 bin kişilik hudut koruma birliği kuruyorlar, toplamda 150 bin paralı ordu kuruyor. Bir de bunlara terörle mücadelede başarılı olursa prim verileceği söyleniyor. Kürtlerin soykırımı planlanıyor. Daha önce korucular, ülkücüler, hizbul-kontrayı kullandılar ama bu yeni güç daha tehlikelidir. Çünkü yasal olarak silahlandırılmış ve yetkilendirilmiş bir güçtür. Bugünlerde meclisten geçecek, yasallaşacak. Bu 150 bin kişilik paralı ordu, kelle başına primle çalışacak. En tehlikelisi budur. Doğan Güreş ve Tansu Çiler zamanında yapılanlardan daha tehlikelidir.
»“DİYARBAKIR MISIR’A DÖNSÜN” DEMEDİM:  Basında benimle ilgili doğru olmayan birtakım haberler çıkıyor. Benim ‘Diyarbakır Tahrir meydanı olmalı’ şeklinde talimat verdiğimi, savaşı başlatacağımı söylüyorlar. Yine AKP basında bizim için ‘seçim öncesi kaos yaratmak istiyorlar’ diyor. Bunlar doğru değil, gerçeği yansıtmıyor.
»AKP’NİN YAKLAŞIMI TASFİYEDİR: Burada esas bilinmesi gereken şey şudur. AKP'nin yaklaşımı kesinlikle tasfiye üzerinedir, çözüme yönelik değildir. Çok daha tehlikelidir. Bu hususlar iyi teşhir edilmelidir. Devlet değil ama AKP kesin olarak çözüm istemiyor, tasfiyeyi örüyor.

‘Kendini yakma yaygınlaşmasın’

»“17 YAŞINDAKİ lise öğrencisi Mustafa Malçok, 15 Şubat komplosunu protesto etmek için eylem yapmış. Halk sahiplenmiş, taziyesi yapılmış. Çok önemlidir, çok değer veriyorum ama bu yaygınlaşmasın, gelenek haline gelmesin. Önüne geçemediğimiz için üzülüyorum. Ailesine başsağlığı diliyorum.”

G. Afrika’dan Barış Ödülü

»“Güney Afrika Mücadelesi Gazileri Eylem Komitesi 2010 Uluslararası Barış Ödülü bana verilmiş. Teşekkür ediyorum. Benim Nelson Mandela gibi olduğumu söylüyorlar. Doğru söylüyorlar. Ama Mandela'ya gerekli koşullar sağlandı, rolünü oynadı, gelindi-gidildi, bu sağlandı. Ama bu koşullar henüz bana sağlanmadı.”