TMMOB’a bağlı 5 oda başkanına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e “iftira” suçlamasıyla davası açıldı. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Koramaz, “Gökçek’in Ankapark ile ilgili yargı kararlarına rağmen talan sürecine devam ettiğini ifşa etmek ‘iftira’ değil ‘gerçek’tir” dedi

Oda başkanlarına 'Gökçek' davası: "İftira değil, gerçek”

BURCU CANSU

Atatürk Orman Çiftliği’nin (AOÇ) talanına karşı yürütülen mücadele sürecinde, AOÇ Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına dava açan, Çevre Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Peyzaj Mimarları Odası, Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ve Ziraat Mühendisleri Odası başkanlarımıza “Melih Gökçek’e iftira ettikleri” suçlamasıyla dava açıldı.

Dava ile ilgili olarak TMMOB Genel Merkez binasında düzenlenen basın toplantısına suçlanan başkanlardan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör katıldı.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “İftira davasının açılmasına neden olan Ankapark ile ilgili süreç çok açıktır. Atatürk’ün şartlı bağışından bugüne kadar AOÇ’nin toprak varlığının yüzde 40’ının kaybedilmiş olması talanın açıkça itirafıdır. Gökçek’in Ankapark ile ilgili yargı kararlarına rağmen talan sürecine devam ettiğini ifşa etmek iftira değil gerçektir” diye konuştu.

Hapis cezası isteniyor!

TMMOB’ye bağlı meslek odalarının AOÇ’nin talanına karşı mücadele yürüttüğünün altını çizen Koramaz, şunları söyledi:

“Koruma Amaçlı Nazım İmar Planına açılan dava süreçleri ile birlikte, AOÇ’de hukuka aykırı olarak yapılan Kaçak Saray, Ankapark, yol ve kavşaklarla ilgili yargı kararlarının uygulanması da takip edildi.

Beş meslek odamız yargının verdiği bu kararın uygulanması için gerekli uyarılarda bulundu ve yargı kararını uygulamayan Gökçek, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyes, Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Başkanlarımız, asılsız iftira ile ilgili olarak bundan tam 2 yıl 20 gün önce Cumhuriyet Savcılığına ifade verdi ve yargı kararlarını Savcılığa sundu. Her ne olduysa 2 yıl 20 gün sonra, oda başkanlarımız hakkında Melih Gökçek’e iftiradan dava açıldı. ‘Bir yıldan 4 yıla kadar hapis, kamu hizmetlerinden men, seçme seçilme hakkından men cezası’ isteniyor.”

‘’Suç işlemeye devam edeceğiz’’

Cumhuriyet Savcılığı’nın görevinin hukuku korumak olduğunu belirten Koramaz, “Yapılması gereken gerçekleri kamuoyuyla paylaşan meslek odası yöneticilerine dava açmak değil, yargı kararlarına uymamakta ısrar eden Gökçek hakkında takibat yapmaktır. Yürüttüğümüz hukuki süreç ‘iftira’ olarak adlandırılacaksa bu suçu işlemeye devam edeceğiz. AOÇ’de gerçekleşen yağma sürecini tekrar tekrar ifşa edeceğiz. Ankara’yı parsel parsel satanlar hesap vermeden bu mücadele bitmeyecektir” diye konuştu.

Toplantıya katılan oda başkanlar da AOÇ’de yapılan talana karşı hukuki mücadelelerini yürüteceklerini belirtti.