Ödemiş’te JES’e karşı miting

BİRGÜN İZMİR

İzmir’in 16 ilçesinde farklı noktalara kurulmak istenen jeotermal arama ihalesi, Ödemiş’te yapılan miting ile protesto edildi. Salı Pazarı parkında buluşan vatandaşlar, tarım alanlarında jeotermal çıkarmanın karşısında olacaklarını belirterek, konuyla ilgili Çarşamba günü İzmir’de yapılacak protesto mitingine katılacaklarını söyledi.

”Kanser olmak istemiyoruz”

Ödemiş’te 25 bin hektar, toplamda 950 bin hektar alanın içinde olduğu proje Ödemiş Kent Konseyi’nin öncülüğünde protesto edildi.

Saat 14.00’te Ödemiş Salı Pazarı’nda bir araya gelen vatandaşlara hitaben bilgilendirme yapan Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı, “Güneyimizde bulunan Aydın Dağları’nın öte yakasındakı Aydın Ovası’nda meydana gelen tahribatı yerinde gördüklerini" belirterek, bu konuda yapılacak tüm girişimlere karşı olacaklarını söyledi. Ödemiş Kent Konseyi’nin öncülüğünde düzenlenen toplantıya katılan çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de projeye karşı olduklarını dile getirdi.

odemis-te-jes-e-karsi-miting-648575-1.

Ödemiş Kent Konseyi Başkanı Mehmet Taşlı’nın bilgilendirme konuşmasının ardından Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili, Aydın’da JES yüzünden yaşanılan olumsuzlukları paylaştı. Ödemişli emekli öğretmen ve yazar Ömer Akşahan da ”Dedeler, nineler, anneanneler, babaaneler olarak torunlarımıza güzel yarınlar bırakmak durumundayız” diyerek kendisine ait İlkkurşun isimli şiirini okudu.

Toplantı boyunca JES’e karşı çıkan vatandaşlar, ”Kanser olmak istemiyoruz”, ”Tarım, çevre demektir”, ”Küçük Menderes’te jeotermal istemiyoruz”, ”Enerjisiz yaşarsın ama gıdasız asla”, ”Jeotermale değil tarım havzalarındaki kıyıma karşıyız” pankartlarını taşıdı. Ödemiş Kent Konseyi ise JES’e karşı yaptırdığı pankartla ”Küçük Menderes ölürse Türkiye ölür. Tarım havzalarına jeotermal istemiyoruz” mesajını verdi.

Yarın Konak’ta

Mehmet Taşlı toplantı sonunda şu duyuruda bulundu: ”Yarın saat 09.30’da Ödemiş Belediyesi Hizmet Binası önünden İzmir Konak Sümerbank önüne hareket edeceğiz. ”JES’e Hayır” platformu olarak İzmir’de ve bölgemizde yapılmak istenen jeotermal faaliyet ihalelerine hayır demek, basın açıklaması yapmak ve itiraz dilekçelerimizi valiliğe iletmek amacıyla 12.00’da Konak’ta buluşuyoruz.”