140 firma ve kurumun stant açtığı 15. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi Pazar gününe kadar açık kalacak

Ödemiş’te Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi

BİRGÜN İZMİR

İzmir’in Ödemiş ilçesinde Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi açıldı. Ödemiş Belediyesi Fuar Alanı’nda 20 Ekim’e kadar devam edecek sergide doğanın tüm renkleri, iklim krizine çare olarak üretici ve alıcıyı buluşturuyor. 140 firma ve kurumun stant açtığı 15. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi Pazar gününe kadar açık kalacak.

Açılış törenine Ödemiş Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İzmir İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Cemil Çumak, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dündar, Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birliği Başkanı Muammer Ardıcak, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Çiğdem Aşıcı, kurum amirleri, belediye başkan yardımcıları, belediye meclisi üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca yurt genelinde ormanların korunması, sağlıklı ve temiz bir çevre için düzenlenen aktivitelerde yer aldığını belirterek Ödemiş’te 15.’si düzenlenen Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi’nin “İklim krizine çare daha fazla yeşil doku” başlığıyla düzenlenmesinin son derece anlamlı olduğunu kaydetti.

Geçen yılki sergi açılışına palto ile katılırken bu sezonki sergi açılışında havanın oldukça sıcak olduğunu kaydeden Ödemiş Belediye başkanı Mehmet Eriş de, bu durumun bile yaşanan iklim krizini gözler önüne serdiğini kaydederek, “İklim krizine karşı üretici ve tüketicinin buluşması” temasıyla düzenlenen sergimiz, her geçen yıl etkilerini daha da fazla yaşadığımız iklim krizine ‘dur’ demek için yapabileceklerimizi doğanın tüm renkleriyle bizlere fısıldıyor. Yılda 55 milyon adeti aşan süs bitkisi üretimiyle Türkiye’nin ve dünyanın önemli üretim merkezlerinden biri haline gelen Ödemiş, her yıl başarıyla düzenlediği sergi organizasyonuyla da sektörün bileşenlerini sıcak ve samimi bir ortamda birbiriyle buluşturuyor” dedi.

Üretici ve alıcıyı doğrudan buluşturan 15. Ödemiş Süs Bitkileri ve Fidancılık Sergisi, 20 Ekim Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini bekliyor.