Bahadır’ın arkadaşları, yoldaşları, aile üyeleri ve demokratik kitle örgütü temsilcileri Kadıköy Kilise Meydanı'nda bir araya gelerek, davada alınan kararı ve polisin saldırısını protesto etti. Açıklamada, " Bahadır'a selam olsun. İsmi bu ülkenin sokaklarından ve caddelerinden silinemeyecek. Onu mücadelemizle yaşatacağız" denildi

ÖDP: Bahadır'ın ismi sokaklardan silinmeyecek

ÖDP İstanbul İl Örgütü bugün sonuçlanan Bahadır Grammeşin davasıyla ilgili olarak, Kadıköy Kilise Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada karar duruşması sonrasında polis ve özel güvenlik görevlililerinin saldırısı kınandı.

Bahadır’ın arkadaşları, yoldaşları, aile üyeleri ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin katıldığı açıklamada Bahadır’ın ablası Başak Grammeşin "Bugün yine bizi yalnız bırakmayan, Bahadır'ın tüm arkadaşlarına, avukatlarına ve basın emekçilerine teşekkür ediyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bahadır'ın çok sevdiği şiirde de dediği gibi; kuş koysunlar yolunuza" diye konuştu. Davanın avukatlarından Ayhan Erdoğan ise “Bahadır’ı öldürenler hakkında bugün karar çıktı. Bazı sanıklar 25 yıl, bazı sanıklar 10'ar yıl hapis yatacak. Bu yargılamanın bir üst mahkemesi var. Oraya da bu davayı taşıyacağız. İştirak hükümlerinin devreye sokulması ve tüm sanıkların hak ettiği cezayı alması için uğraşacağız. Sizler iyi ki varsınız. Bahadır'ın arkadaşları bu davayı sahiplenerek güzel bir direniş örneği gösterdi“ ifadelerini kullandı. Düşlerimizin temsilcisiydi Özgürlük ve Dayanışma Partisi MYK Üyesi Ateş Koç ise yaptığı açıklamada “Bahadır bizim en güzel düşlerimizin, en güzel şarkılarımızın, atan yüreğimizin temsilcisiydi. Onu kaybettik ama düşlerini kaybetmedik. Onun savunduğu ne varsa aynı değerleri sahipleniyoruz ve emanetini taşıyoruz. Bahadır'a selam olsun. İsmi bu ülkenin sokaklarından ve caddelerinden silinemeyecek. Onu mücadelemizle yaşatacağız. Sahiplendiği değerleri sahiplenmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Devrimci Gençler, basın açıklaması sırasında sık sık “Baho’ya sözümüz halk iktidarı” sloganını attı.