Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Feminist Gece Yürüyüşü’nde ezanın ıslıklandığı provokasyonuna ilişkin tepki gösterdi. ÖDP, “İkbalinizi iç savaş kışkırtıcığılında arama sorumsuzluğundan derhal vazgeçin!” dedi. Açıklamada, AKP ve MHP ittifakının seçim günü yaklaştıkça hırçınlaştığına dikkat çekilerek, “Bu ikili, yalan ve manipülasyonla halkı birbirine düşürecek kışkırtıcı adımlar atmaktan kesinlikle çekinmiyor” ifadeleri kullanıldı. 8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde Feminist […]

ÖDP’den ezan provokasyonuna tepki

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Feminist Gece Yürüyüşü’nde ezanın ıslıklandığı provokasyonuna ilişkin tepki gösterdi. ÖDP, “İkbalinizi iç savaş kışkırtıcığılında arama sorumsuzluğundan derhal vazgeçin!” dedi.

Açıklamada, AKP ve MHP ittifakının seçim günü yaklaştıkça hırçınlaştığına dikkat çekilerek, “Bu ikili, yalan ve manipülasyonla halkı birbirine düşürecek kışkırtıcı adımlar atmaktan kesinlikle çekinmiyor” ifadeleri kullanıldı.

8 Mart’ta İstiklal Caddesi’nde Feminist Gece Yürüyüşü için toplanan binlerce kadının polis tarafından hukuksuz engellendiği ifade edilen açıklamada, kadınların sadece ve sadece bu engellemeyi protesto ettiği vurgulandı.

Açıklamada Erdoğan’ın ve yandaş medyanın “kadınlar ezanı protesto etti” provokasyonu ile ilgili olarak:

“Bu çıplak gerçek, Kabataş yalanı ile benzer bir yöntemle, bizzat AKP tarafından ‘ezana protesto’ biçiminde çarpıtılarak sunulmaya çalışıldı. Bütün havuz medyası ‘ezan düşmanları’ manşetiyle çıktı. R. T. Erdoğan miting meydanlarında bu mesnetsiz yalanı halen tekrarlamaya devam ediyor.

Bu yalanlarla farklı toplum kesimleri birbirlerine karşı kışkırtılırken, İstiklal Caddesi’nde ‘hilafet istiyoruz’ diye yapılan yürüyüş olayların nasıl tehlikeli bir boyut kazanabileceğini de gösteriyor” denildi.

“İkbalinizi iç savaş kışkırtıcığılında arama sorumsuzluğundan derhal vazgeçin!”

ÖDP’nin “Maraş ve Sivas katliamlarını yaşamış bu ülkeyi yönetenleri uyarıyoruz” dediği açıklamada “İkbalinizi iç savaş kışkırtıcığılında arama sorumsuzluğundan derhal vazgeçin!” vurgusu yapıldı.

Halkın gerçek sorunlarının ortada olduğu belirtilen açıklamada “İnsanların boğazından bir lokma ekmek zor geçiyorken iktidarın çözüm bulmak yerine sürüklendiği hal içler acısıdır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada AKP’nin etnik, dinsel, mezhepsel temelde çatışma yaratmayı hedefleyen son derece sakıncalı bir politika izlediği vurgulandı.

ÖDP açıklamasında AKP’nin izlediği bu politikanın bir parçası olarak
milletvekillerine, belediye başkanlarına/adaylarına yönelik soruşturmalarla ve yalan haberlerle sistematik bir saldırının da sürdürüldüğü ifade edildi.

ÖDP’nin, “Bu durum, her şeyden önce siyasi tükenmişliğin göstergesidir. Siyasal İslamcı rejim tükenmiştir. Halka yalandan başka söyleyecek bir şeyi kalmamıştır. Halkı yoksullaştıran, işsizlik ve pahalılık altında ezen, yolsuzluk batağına saplanmış bu iktidarın elinde, dün karşılıklı her tür hakareti etmekten çekinmedikleri kesimlerle ittifak kurmaktan başka bir çare bulunmamaktadır.

Bu ittifakın parçası olan D. Bahçeli ise, her tür kirli şebeke ile onurlu bir mücadele tarihine sahip olan Partimizin ismini, her fırsatta FETÖ ile yan yana anmaktan geri durmuyor” dediği açıklamada Cumhur İttifakı’nın seçim gündeminde yaşadığı sıkışmayı aşmak için üretilen bu yalanlarla bir yere varılamayacağı belirtildi.

ÖDP; devrimcilerin, sosyalistlerin partisidir

ÖDP’nin devrimcilerin, sosyalistlerin partisi olduğunun vurgusu yapılan açıklama:

“Bunu her yerde gururla söyleriz. Bizim alnımız ak, tüm dayanışma ilişkilerimiz, siyasi çizgimiz ortadadır. Kimsenin gücü, bir dönem kendilerinin parçası olduğu, ortaklık kurdukları karanlık odakların şemsiyesi altına ÖDP’yi sokmaya yetmez. Yalanlarınızın boyu ne kadar uzun olursa olsun, ne kadar tekrarlarsanız tekrarlayın güneş balçıkla sıvanmaz.

Türkiye’nin emekçileri, yoksulları artık ezilmekten, birbirine düşman edilmekten bıktı! 17 yıldır ülkeyi yönetenlerin hoyratlığından bezdi. Türkiye artık yeni bir başlangıç istiyor, Türkiye artık değişim talep ediyor. Bu feraha çıkış hamlesine yalanlarla örülü kirli politikalarınız engel olamayacaktır.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi yerel seçimlerde demokratik ittifakların parçası olduğu noktalarda ve her yerde katılımcı, demokratik, halkçı bir yerel yönetim anlayışı ve eşit, özgür ve bağımsız bir ülke mücadelesini sürdürecektir.

Eşitlik, özgürlük, adalet, bağımsızlık, kardeşlik diyen milyonlarla birlikte emin olun başaracağız” ifadeleri ile sona erdi.