ÖDP Genel Merkezi'nin düzenlediği "Birarada Yaşamın Yolu" başlıklı sempozyum 12-13 Ocak 2008 tarihinde İstanbul'da geniş katılımla gerçekleştirilecek

Özgürlük ve Dayanışma Partisi bir süredir merkezi siyasi faaliyet olarak yürüttüğü "Birarada Yaşamı Savunalım" programının çerçevesinde "Birarada Yaşamın Yolu" başlıklı bir sempozyum düzenliyor. İki gün sürecek sempozyum İstanbul, Taksim Gezi Parkı'ndaki Beyoğlu Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştirilecek. 12 Ocak 2008 Cumartesi günü saat ıo:oo'da başlayacak olan sempozyumun açılış konuşmasını ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yapacak. Saat ıo:3o'da "Birarada Yaşamın Anayasal-Siyasal Boyutu" başlıklı oturuma ise eski ÖDP Genel Başkanı Hayri Kozanoğlu başkanlık edecek. Oturumda DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Hrant Dink davası avukatı Fethiye Çetin, Hubyar Sultan Alevi Kültür Demeği Başkanı Ali Kenanoğlu, Bir-Gün yazarı Bülent Porta konuşma yapacak.

Saat 14.00'da başlayacak olan "Birarada Yaşamın Kültürel Boyutu" başlıklı ikinci oturuma ise BirGün Yazıişleri Müdürü ve yazarı Ahmet Tulgar başkanlık ederken, yazar Oya Baydar, eleştirmen Necmiye Alpay, yayıncı ve insan hakları savunucusu Ragıp Zarakolu, antropoloji profesörü ve BirGün yazarı Tayfun Atay konuşmacı olarak katılıyor.

Pazar günü saat ıo:3o'daki "Birarada Yaşam ve Yerinden -Yerel Yönetim" oturumuna Türkiye Barış Meclisi Kurucu üyesi Hakan Tahmaz başkanlık ederken Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, BirGün yazarı Melih Pekdemir, siyasetbilimci Yüksel Taşkın, ÖDP PM üyesi Ahmet Asena katılacaklar. "Birarada Yaşamın Sosyo-Ekonomik Boyutu" başlıklı son oturumda ise ÖDP PM üyesi Şule Necef Daldal başkanlık ederken iktisatçı Mustafa Sönmez, Göç-Der Başkanı Şefıka Gürbüz, BirGün yazarları Aziz Çelik ve Cemil Ertem bulunacak.

BIRGUN