ÖDP’den İstanbul İl Kongresi’ne çağrı: Birlikte bir yol açalım

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 28 Ocak’ta yapacağı İstanbul İl Kongresi’ne çağrı yaptı. Tüm yurttaşları “Haramilerin saltanatını yıkalım. Kentimize, emeğimize, yaşamımıza, geleceğimize sahip çıkalım. Bir yol açalım” sloganıyla 28 Ocak Pazar günü Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde yapılacak 9. Olağan İl Kongresi’ne çağıran ÖDP’nin açıklamasında “Tüm çürümüşlükleri ile tüm pislikleri ile onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz” denildi.

ÖDP’nin çağrısında şöyle denildi: “Ülkemiz, tarihinin en karanlık dönemlerinden geçiyor. Saray-AKP rejimi iktidarını sürdürebilmek için ülkemizi sonu gelmez maceraların içine sürüklemeye devam ediyor. Faşizmin en saldırgan hali, emekçi halkımızı dört bir yandan kuşatıyor. İçerde, OHAL ve KHK’larla bütün bir toplum zapturapt altına alınırken; dışarıda saldırgan ve fetihçi politikalarla sınır ötesi operasyonlar gerçekleştiriliyor. Savaş ve zulüm dışında bir seçenekleri yok. Tüm çürümüşlükleri ile tüm pislikleri ile onları tarihin çöplüğüne göndereceğiz.”

***

ÖDP tarafından kongreye çağrı için şöyle bir video yayımlandı

***

Faşizme karşı mücadele edelim
Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi: “Gericilik, cinsiyet eşitsizliği, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri gün geçtikçe derinleşiyor. Kadınlar, hayatın her alanında her geçen gün baskılanıyor, ayrımcı politikalarla kuşatılıyor. Kadınlar, toplumun dinselleştirilme politikalarının merkezine oturtulurken, kadın bedeni ve hayatı biçimlendirilerek gerici toplum projesi hayata geçirilmeye çalışılıyor. Tüm bu şiddete ve ayrımcılığa karşı; Yaşam hakkımızı, Özgürlüğümüzü birlikte savunduk. Şimdi dün olduğu gibi bugün de, birlikte bir yol açabiliriz Şimdi memleket için, umut için, gelecek için bir yol açabiliriz. İslamcı faşizme karşı, karanlığa karşı, sömürü ve zulme karşı birlikte bir yol açmaya çağırıyoruz. Memleket için, umut için, gelecek için bir yol açalım”