BirGün gazetesi çalışan Mahir Kanaat 25 Aralık Pazar günü sabaha karşı gözaltına alındı. Kanaat, avukatları dahil kimseyle görüşütülmüyor

ÖDP: 'Gazetecilere özgürlük, Mahir Kanaat serbest bırakılsın!'

Özgürlük ve Dayanışma Partisi İstanbul İl Örgütü, aralarında BirGün gazetesi çalışanlarından Mahir Kanaat'in de olduğu gazetecilerin gözaltında tutulmasıyla ilgili bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, AKP'nin ve Saray'ın artık aykırı bir sese tahammülünün olmadığı vurgulanılırken, "Bu, haksız, hukuksuz OHAL uygulamalarını kabul etmiyoruz. Haksız ve hukuksuz gözaltılar derhal son bulsun" denildi.

ÖDP'nin açıklaması şu şekilde:

"25 Aralık Pazar günü sabaha karşı birçok muhalif gazeteciye yönelik olarak eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Aralarında, üyemiz Mahir Kanaat'e ve diğer gazeteci dostlarımıza yapılan gözaltının gerekçesi Redhack'ın Berat Albayrak'ın maillerini yaygınlaştırılmasından sonra haberleştirmeleri olarak belirtilmiştir. Suçlandıkları şey, gazetecilik gereği yapmış oldukları ve paylaşmış oldukları haberlerdir.

Geldiğimiz noktada, artık gazeteciler yapmış oldukları haberlerden dolayı yargılanmaktadırlar. Evlerine gece baskınları yapılmakta, kapıları kırılmakta, işkence ile gözaltına alınmaktadırlar. IŞİD'çi katiller serbest bırakılırken, katliamı protesto edenler gözaltına alınıyor. AKP ve Saray'ın artık aykırı sese, farklı sese, muhalif sese tahammülü yoktur. Çünkü korkmaktalar. Artık Türkiye'yi yalanları ile yönetememekteler. Gerçekleri gizlemeye ve susturmaya çalışmaktalar. Ama, gerçekleri gizleyemezler, sesleri susturamazlar.

Cumhuriyet Savcılığı, gazetecilere yönelik, hiçbir neden göstermeden OHAL'e dayanarak 5 günlük avukat görüşme yasağı koymuştur. Hukuk işlememekte olup, tam bir 'cadı avı' yürütülmektedir. Bu, haksız, hukuksuz OHAL uygulamalarını kabul etmiyoruz. Haksız ve hukuksuz gözaltılar derhal son bulsun.

SUSTURMAZSINIZ, GİZLEYEMEZSİNİZ,

GERÇEKLER DEVRİMCİDİR

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ "

ÖDP İSTANBUL İL ÖRGÜTÜ