ÖDP: Gülmen ve Özakça pankartından gözaltına alınan öğrencileri serbest bırakın

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Yönetim Kurulu, bir açıklama yayımlayarak, Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda gerçekleşen toplu mezuniyet töreninde "Açlık grevinde 93.gün.Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya özgürlük" yazılı bir pankart açtıkları için gözaltına alınan aralarında ÖDP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Esen’inde olduğu öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını istedi.

OHAL zorbalığının artık son bulması gerektiğini ifade ÖDP Antalya İl Yön etim Kurulu açıklamasında, "Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik temelinde Türkiye’yi yeniden kurmak için halkın birleşik ve örgütlü mücadelesini büyüteceğiz." dendi.

Açıklamanın tam metni ise şu şekilde:

ZORBALIKLARA, BASKILARA SON VERİN! DİLAN ESEN’İ SERBEST BIRAKIN!

"12 Haziran Pazartesi günü sabaha karşı Antalya’da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğrencilerine yönelik olarak eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiştir. Aralarında ÖDP Antalya İl Yönetim Kurulu Üyesi Dilan Esen’inde olduğu altı öğrenci gözaltının alınmıştır. Gözaltı gerekçesi Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda gerçekleşen toplu mezuniyet töreninde "Açlık grevinde 93.gün.Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya özgürlük" yazılı bir pankart açmalarıdır.

Geldiğimiz noktada, pankart açmak suç sayılmaktadır. AKP ve Saray'ın artık aykırı sese, farklı sese, muhalif sese tahammülü yoktur. Çünkü korkmaktalar. Artık Türkiye'yi yalanları ile yönetememekteler. Gerçekleri gizlemeye ve susturmaya çalışmaktalar. Ama, gerçekleri gizleyemezler, sesleri susturamazlar.

Bu, haksız, hukuksuz OHAL uygulamalarını kabul etmiyoruz. Haksız ve hukuksuz gözaltılar derhal son bulsun.

Mezuniyet törenlerinde hocalarının özgürlüğü için pankart açmaları nedeniyle, aralarında Parti yöneticimiz Dilan Esen’in de bulunduğu, altı iletişim fakültesi öğrencisinin günlerdir gözaltında tutulması kabul edilemez.

Bir kez daha dile getiriyoruz ki gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

OHAL zorbalığı artık son bulsun. Eşitlik, özgürlük ve kardeşlik temelinde Türkiye’yi yeniden kurmak için halkın birleşik ve örgütlü mücadelesini büyüteceğiz.

SUSTURMAZSINIZ, GİZLEYEMEZSİNİZ,

GERÇEKLER DEVRİMCİDİR

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ

ÖDP Antalya İl Yönetim Kurulu"