Irak’ta, Suriye’de ve Rojava’da devam eden IŞİD çetesinin katliamlarına ilişkin bugün ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzalı bir açıklama yayınlandı

ÖDP: Irak’ta, Suriye’de, Rojava’da IŞİD katliamlarına son!

Irak’ta, Suriye’de ve Rojava’da devam eden IŞİD çetesinin katliamlarına ilişkin bugün ÖDP Eş Genel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya imzalı bir açıklama yayınlandı.

Yapılan açıklamada "IŞİD çetecilerinin katliamlarına ve onun destekçisi AKP’nin zalimliğine karşı hiçbir güvencesi olmayan Türkmenlerin, Rojava’da direnen Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının yanında olacağız" denildi.


Açıklamanın tamamı şu şekilde;

"Irak’ta, Suriye’de, Rojava’da Çeteci IŞİD’in Katliamlarına Son

Yıllardır sürdürülen emperyalist müdahaleler altında parçalanan Ortadoğu’nun her yanında katliam ve zulüm var.
 
İsrail günlerdir Filistin halkına karşı hunharca bir katliam gerçekleştiriyor. Tüm dünyanın gözü önünde insanlık lime lime ediliyor, öldürülüyor.
 
Öte yandan cihadist çeteci IŞİD, Irak’ta ve Suriye’de gözü dönmüş bir saldırganlıkla, katliamlarını yaygınlaştırıyor.
 
AKP, İsrail’e karşı somut hiçbir adım atmadan hamaset nutukları çekerken, IŞİD’e gözlerini kapatmış durumda.
 
Musul’da rehin alınan Konsolosluk görevlileri hakkında AKP’den çıt çıkmıyor. Yayın yasağı sayesinde rehinelerin varlığı dahi unutturulmaya çalışılıyor.
 
Türkmenler IŞİD saldırıları ile katledilip yerinden yurdundan edilirken, hiçbir güvenceleri olmaksınız sığınacak bir yer aramaya devam ediyorlar.
 
IŞİD çetecileri katliamlarına şimdi de Suriye’de devam ediyor. Hedeflerinde olan yerlerden birisi de Rojava. Kürt halkının kendi öz yönetimlerini inşa ettikleri Rojava düşürülerek çetecilerin hakimiyet alanına alınmaya çalışılıyor.
 
Bölgedeki inisiyatifi sıfırlanan AKP, şimdi silah-para yardımı ve ülkemize kurdurduğu üstlerle beslediği IŞİD üzerinden yeniden etkin olmaya çalışıyor. Kürt halkının Rojava’daki etkinliğini kırmak için IŞİD desteklenmeye devam ediyor.
 
Yalnızca bölgede değil giderek etnik ve mezhepsel çatışmanın ülkemiz içine taşınma potansiyeli de gelişmektedir. Erdoğan-Davutoğlu ikilisi ateşle oynamaktadır.
 
IŞİD çetecilerinin katliamlarına ve onun destekçisi AKP’nin zalimliğine karşı hiçbir güvencesi olmayan Türkmenlerin, Rojava’da direnen Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının yanında olacağız.
 
Zalim İsrail’e ve çeteci IŞİD’e karşı sesimizi yükseltelim."