Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 4. Olağa-wnüstü İstanbul İl Konferansı'nı Taksim Belediye Düğün Salonu'nda gerçekleştirdi. ÖDP Genel Başkanı...

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) 4. Olağa-wnüstü İstanbul İl Konferansı"nı Taksim Belediye Düğün Salonu"nda gerçekleştirdi. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras"ın da katılımıyla gerçekleştirilen konferans sonrasında İstanbul il yönetimini belirlemek için yapılan oylama sonucunda başkanlık görevini 316 oy alan Sinan Tutal kazanırken diğer aday Sema Solaklı 286 oy aldı. Yönetim Kurulu"na ise Esra Kahraman, Sezai Temelli, Halil Ertunç, Altan Çarıkçı, Halim Özpınar, Özlem Özkan, Sema Açık, Ümide Aysu, Haluk Ağabeyoğlu, Sevgi Göğçe, İbrahim Çeşmecioğlu, Görkem Doğan, Zeynep Çatalkaya, Nermin Bilgili seçildi.

İstanbul İl Başkanı Sinan Tutal "Bir arada yaşamı savunurken parti içerisinde de farklılıklarımızı çok sesliliğimizi ve çoğulculuğumuzu koruyarak bunu bir zenginlik olarak göreceğiz. Tüm partililerle, parti dostlarımızla, solda bizle birlikte yürümek isteyenlerle toplumsal muhalefet hareketlerini geliştirme ve solu büyütme mücadelesini hep birlikte kurmaya amaçlıyoruz" dedi.

Konferansta düşüncelerini ifade eden konuşmacılar "Bir arada yaşamı savunalım" anlayışıyla mücadele verip neoliberal politikalar karşısında, grevlerde, özelleştirme eylemlerinde, piyasalaştırılan üniversitelerde daha güçlü bir sol seçenek yaratmak için ortak mücadele yürütülecekleri gerektiği mesaj"ını verdi.

OZGUR GURLEYEN