ODTÜ’de  provokasyon

Volkan ATEŞ

ODTÜ'de yaklaşık on öğrenci topluluğunun odasının bulunduğu Baraka Binası'nda faaliyet gösteren Dağcılık ve Kış Sporları Kolu'nun (DKSK) odasına, 1 Ocak'ta kimliği belirsiz kişiler tarafından yazılamalar yapıldı. Yapılan yazılamalarda "Geldik burada yoktunuz", "ODTÜ turu yaparken buraya da uğrayalım dedik" gibi söylemlerin yanında; RTE, TGB, ve üç hilal gibi kısaltmalar ile semboller kullanıldı.

odtu-de-provokasyon-670594-1.

BirGün'e konuşan DKSK'li öğrenciler, şöyle dedi: "1 Ocak günü topluluk odamıza yapılan yazılamalar, ODTÜ'de yapılanmaya çalışan faşist çetelerin artık yaşamımızın her alanına saldırdıklarının açık bir göstergesidir. DKSK yıllardır toplumsal ve siyasal olaylara tepkisiz kalmamış, faşizme karşı duruşunu belli etmiştir. Topluluğumuz oluşturduğu geleneği ve değerleri ne pahasına olursa olsun korumaktan vazgeçmeyecektir."

odtu-de-provokasyon-670595-1.

Öğrenciler, bu olayın sadece belli bir topluluk veya kitleye karşı değil, ODTÜ öğrencisinin kampüs içerisindeki özgür alanlarda gerçekleştirdiği eylemlere doğrudan saldırı olduğunu belirtti. Topluluk üyeleri, bu olaylara karşı sessiz kalmayacaklarını, özgürlüklerine ve ODTÜ geleneğine sahip çıkmak isteyen herkesi dayanışmaya çağırdıklarını da ifade etti.

ODTÜ'de geçen günlerde de TGB'li ve ülkücü gruplar polis eşliğinde etkinlikler yapmıştı.