ODTÜ Rektörlüğü'nün, Üniversite Senatosu'na, eylemlere katılan öğrencilerin yurtlardan çıkartılmasına ilişkin bir öneri sunacağı öğrenildi.

ODTÜ'de yeni hazırlık: Eyleme katılan öğrenci yurttan atılacak

Nisa KÜÇÜK

Üniversite öğrencilerini "cezalandırma" politikaları devam ediyor. Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Kayyum Rektörü Verşan Kök’ün üniversitenin Yurtlar Yönetmeliği’nde değişiklik yapma hazırlığında olduğu iddia edildi.

Verşan Kök'ün hazırladığı iddia edilen önerinin bir üye tarafından geçen hafta salı toplanan senatoda dile getirildiği bildirildi. Taslakta yerleşke içindeki 19 yurtta kalan öğrencilerin gösteri yapmaları, herhangi bir protesto eylemine katılmaları halinde yurtlarından atılmalarının önünü açan maddelerin olduğu öğrenildi. Hazırlık aşamasındaki taslağın önce ODTÜ Yurtlar Yönetim Kurulu'na sunulacağı, kabul edilmesi durumunda da son kararı üniversite senatosunun vereceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Yurtlar Yönetmeliği‘nin 15’inci maddesinde bulunan “Yurttan kesin çıkarmayı gerektiren durumlar” başlık fıkradaki “Yetkililerden izin almaksızın ve yasalara aykırı biçimde, üniversite veya yurt müdür ve yöneticilerinin herhangi birine karşı veya yönetimin bir kararını protesto amacıyla her çeşit gösteri düzenlemek, gösteri veya boykot eylemine katılmak, bu konuda öğrencileri kışkırtmak” hükmün genişletilmesi planlanıyor.