ODTÜ Rektörlüğü, 26 Temmuz'da Devrim Stadyumu'nda yapılacak mezuniyet töreninde taşınacak bayrak ve flamaların bölüm başkanlıkları tarafından denetleneceğini duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi
ODTÜ Rektörlüğü'nden 'önlem': Mezuniyet törenindeki bayrak ve pankartlar kontrol edilecek

Her sene açılan pankartlar ve atılan sloganlarla kamuoyunda uzun süre konuşulan ODTÜ mezuniyet töreni için üniversite rektörlüğü yeni önlemler almaya hazırlanıyor. 

DW Türkçe'den Batu Bozkürk'ün haberine göre Rektörlük, törende açılacak pankartların öncelikli olarak "100. Yıl Cumhuriyet teması" ile ilgili olmasını amaçlıyor. Bunun dışında "suç unsuru barındırmayan, tehdit, hakaret ve aşağılama içermeyen" pankartların taşınması da mümkün olacak.

BAYRAK KISITLAMASI

Rektörlük kararına göre Devrim Stadyumu'nda düzenlenecek törende açılacak pankartlar önce bölüm başkanlıkları tarafından denetlenecek, son kontroller ise tören girişinde yapılacak. Mezuniyet töreninde yürüyüş yapan öğrenciler Türk Bayrağı, yabancı öğrencilerin ülkelerinin bayrakları ve ODTÜ flaması dışında herhangi bir bayrak taşıyamayacak.

YÜRÜMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER DAVETİYE ALACAK

Ayrıca mezun olan ve yürüyüşe katılmak isteyen her öğrenci, yürümek için bölümünden davetiye alacak. Bunun dışında saha içinde yürümeye izin verilmeyecek.