Niğde Aladağlar Demirkazık Zirvesi kuzeybatı sırtında hayatını kaybeden iki dağcıdan Utku Kocabıyık'ın cenazesi, ODTÜ'de düzenlenen törenin ardından...

Niğde Aladağlar Demirkazık Zirvesi kuzeybatı sırtında hayatını kaybeden iki dağcıdan Utku Kocabıyık'ın cenazesi, ODTÜ'de düzenlenen törenin ardından memleketi Denizli'ye gönderildi.

Kocabıyık için düzenlenen törende konuşan ODTÜ Rektörü Ural Akbulut, tıp bilişimi dalında yüksek lisansa başlayan Kocabıyık'ın hayatını kaybetmemesi durumunda ileride başarılı bir bilim insanı olacağına da inandığını söyledi.

Törende, söz alan ODTÜ Dağcılık Kulübü üyelerinden Ahmet Çiniçi ise Uktu Kocabıyık ile aynı zamanda dağcılık sporuna gönül verdiklerini belirterek, "Dağ sevdasına birlikte başladık. Bu sevdaya düşen iflah olmaz. Bazen dağlar çağırır ve gitmek gerekir" dedi. Baba Refik Kocabıyık da Uktu'yu çok özleyeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından arkadaşları, genç dağcının cenazesinin önünden saygı yürüyüşü yaptı. Kocabıyık'ın cenazesi, bugün toprağa verilmek üzere memleketi Denizli'ye gönderildi.

Aladağlar'da hayatını kaybeden ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Seza Burkan Yüksel'in cenazesi de, bugün memleketi Adapa-zarı'nda toprağa verilecek. AA

50 YILDA 40 DAĞCI HAYATINI KAYBETTİ
TÜRKIYEde
ölümle sonuçlanan ilk dağ kazası, 1956yılında meydana geldi. Geçen 50 yıl içerisinde 40 dağcımız hayatını kaybetti. Prof. Dr. Emre Kongar'ın kardeşi Engin Kongar, 8 Eylül 1956'da Aladağlar'ın Demirkazık Dağı zirvesine tırmanırken düştü. Aladağlar'da meydana gelen son olayda ise ODTÜ Dağcılık Kulübü üyesi Burkan Yüksel ile Utku Kocabıyık 3 bin 400 metrede donarak hayatını kaybetti. Son kayıplarla birlikte Türkiye'de hayatını kaybeden Türk dağcı sayısı 37'ye çıktı. Yurtdışında da bugüne kadar 3 dağcımız hayatını kaybetti.