Milas Güllük Körfezi’nde denizi dolduran MNG Holding’e ödül veren Milas Kaymakamı, Milas İlçe Turizm Müdürü ve Güllük Belediye Başkan Yardımcısı hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na...

ÖZLEM ZORCAN ANKARA

Milas Güllük Körfezi’nde denizi dolduran MNG Holding’e ödül veren Milas Kaymakamı, Milas İlçe Turizm Müdürü ve Güllük Belediye Başkan Yardımcısı hakkında Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Ayhan Karahan isimli çevreci vatandaş, suç duyurusunda, “Ödül verme fiili, suç olan eylemi açıkça övme ve takdir etme anlamı taşımaktadır. Toplumun, hukuka olan güvenini bozucu etkisi vardır. Bu nedenle sorumlular hakkında şikâyetçiyim. Söz konusu kişiler hakkında gerekli kovuşturma yapılarak kamu davası açılmasını talep ediyorum” dedi. Duyuruda MNG Holding’in çevre değerlerine telafisi mümkün olmayan zararlar verdiğini belirten Karahan, “Söz konusu holdingin suç teşkil eden kıyı dolgusu alanını da kapsayan turistik tesisinden dolayı ‘turizme yaptığı katkılar’ için şüpheli yetkililer tarafından ödüllendirilmesi toplumda şok etkisi yaratmıştır” ifadesini kullandı.

‘BASİT BİR PLAKET KAZASI DEĞİL’
Karahan, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında ise MNG’ye verilen ödülün basit bir plaket kazası olmadığını belirterek şunları kaydetti: “AKP İktidarı Pina Yarımadısı’nda yanan ormanlık alanı imara açıp tahsis ederek MNG’ye en büyük ödülü zaten vermişti. MNG de iktidardan aldığı güç ve küstahlıkla karadaki tahsisle yetinmedi, denizi doldurarak 15 dönüm civarında alan kazanmaya çalıştı. AKP işlediği kamusal suçlarının ve ayıbının üzerini bir müdürü görevden alarak örtemez.” Karahan, kamuya ait alanların ayrıcalıklı kesimlere peşkeş çekilmesinin organize bir faaliyet olduğunu ifade ederek, “Bu faaliyetin başkenti Ankara’dır, yağmacıların adresi Meclis’tir. Memura, müdüre, emir kuluna ihale edilerek bu gerçek karartılamaz” dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın Bodrum’un altyapı sorunları çözme sözünü tutmadığını ifade eden Karahan, “Günay’ın Bodrum’un imar yetkisini bakanlığına almasından bu yana 1 yıl geçti. Ancak Bodrum’a bugüne kadar tek bir çivi dahi çakılmadı” diye konuştu.