MHP'li muhaliflerden Sinan Oğan, MHP seçmeninin yüzde 90’ının referandumda 'Hayır' oyu kullanacağını

Oğan: MHP'nin yüzde 90'ı 'Hayır' diyecek

Referandum çalışmalarını sürdüren Sinan Oğan, sadece MHP değil AKP kanadında da etkili oldukları gerekçesiyle iktidar tarafından medya ambargosu uygulandığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, DW Türkçe'ye konuştu. Medyanın Saray talimatıyla ekranlara çıkarmadığını söyleyen Oğan, DW Türkçe’nin "MHP’li muhalifler TRT ve özel kanallarda ne kadar yer alıyor?" sorusunu "Sıfır. Hiç yer ayrılmıyor" diyerek yanıtladı.

TRT’yi "referandum bilgilendirme programı adı altında Evet propagandası yapmakla" suçlayan Oğan, özel kanallarda da MHP’li muhaliflere yönelik bir yasak olduğunu belirtti. MHP'li muhaliflerin ekrana çıkarılmaması için "Saray'dan talimat var" diyen Oğan, kendilerine yönelik baskıyı MHP’li muhaliflerin sadece MHP tabanında değil aynı zamanda AKP tabanında da etkili olmasına bağlıyor. Oğan "CHP ne kadar çalışırsa çalışsın CHP’nin etki alanı sadece sol cenahla sınrılıdır. CHP Hayır verin dedi diye hiçbir sağcı Hayır’a gitmez. Ama biz sağ içinden olduğumuz için bizim konuşmalarımızın çok etkisi oluyor. O sebeple CHP’nin konuşma yapmasına çok fazla kısıtlama getirmiyorlar ama bize kısıtlama getiriliyor" diye konuşuyor.

MHP seçmeninin yüzde 90’ının referandumda 'Hayır' oyu kullanacağını savunan Sinan Oğan, MHP'li muhaliflerin seslerini duyurmak için yaklaşık bir ay önce Kanal 3 Hilal adlı bir YouTube kanalı kurduğunu belirtti. Oğan ayrıca Hayır kampanyası için sosyal medyada da önemli bir çalışma yürüttüklerini sözlerine ekledi."