Oğan’a giden oylar için tüm gün görüşme trafiği sürdü
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

14 Mayıs seçimlerinde üçüncü çıkan Sinan Oğan’ı destekleyen ATA İttifakı üyesi partilerle görüşme trafiği dün de sürdü. Hem Cumhur İttifakı hem Millet İttifakı ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. İlk görüşme AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında gerçekleşti. İkili Zafer Partisi Genel Merkezi’nde saat 14.00’te görüştü. Görüşme sonrası ikilinin yaptığı açıklamalar arasındaki çelişkiler dikkat çekti.

Kurtulmuş şunları söyledi: “Türkiye'nin en önemli meselelerinden birisi Zafer Partisi'nin de çok sık dile getirdiği göçmenler meselesidir. Zaten epey bir zamandır hükümetimiz Suriyelilerin güvenli ve onurlu geri dönüşünü sağlamak için projelerini çalışıyor ve bunları gerçekleştirmek için gayretle mesafe alıyor."

Kurtulmuş'un ardından konuşan Özdağ ise, "Sığınmacı ve kaçaklar meselesi için çözüm önerilerini dile getirdik. Bu konuda aramızda belirli farklılıklar olduğu açıktır. Sayın Genel Başkanvekilinin söylediği 'onurlu ve güvenli geri dönüş' bir politikadır. Zafer Partisi'nin politikası ise burada 'gerekirse zorla' şeklinde ifade edilebilecek devletin egemenlik hakkını sonuna kadar kullanması gereken bir politikadır" dedi.

İkinci görüşme ise Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu arasında geçti. Görüşmenin ardından ilk sözü alan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: " Artık bu seçim olmanın ötesinde, bir referanduma dönüşmüş durumda. Daha önce yapılan bir referandumun Türkiye’yi ne duruma getirdiğini hepimiz biliyoruz. Artık bu yapının değişmesi lazım, sistemin değişmesi lazım. Bunun için yola çıktık.”

Öz ise şunları dile getirdi: "Demokrasinin devam etmesi için Adalet Partisi olarak kararımızı verdik. Genel İdare Kurulu toplantıda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek kararı çıktı. Bu karar oy birliğiyle çıkmıştır. Maçın ikinci yarısında birlik, beraberlik içerisinde yürüyeceğiz. Ata İttifakı'na destek veren seçmenlerimize sesleniyorum: Biz bir muhalefet hareketiydik ve muhalefet güçlerimizi birleştirdik. Kılıçdaroğlu'na destek vereceğiz."  

Üçüncü görüşme ise Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşti. Toplantıdan anlaşma çıktığı iddia edildi. Sözcü’nün haberine göre ikinci turda Zafer Partisi Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. İki ismin gerçekleştirdiği toplantıda ortak metin üzerinden çalışıldığı da belirtildi.

Ümit Özdağ, bugün saat 11.00’de Zafer Partisi Genel Merkezi’nde partisinin destek açıklamasını yapacak. 

***

CEHENNEME KAPI AÇTI

14 Mayıs’ta gerçekleşen seçimler öncesi “Cehennemin kapılarını kapatacağız” diyen Sinan Oğan dün yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Erdoğan’ı destekleyeceğini açıkladı. Oğan şunları söyledi: “Müzakereler ve istişareler neticesinde Erdoğan’ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenlerimizi de Erdoğan’ı desteklemeye davet ediyorum. Kararımızın ülkemiz ve milletimiz için en doğru karar olduğuna inandığımız için bu yönde karar aldık.” Oğan açıklamasında daha önce 20 Mayıs’ta attığı tweet’leri de okudu. Ancak neredeyse metnin tamamına yakınını okuyan Oğan içinde HÜDA Par geçen “HDP ve Hüda-Par’ın Türk siyasetini esir almalarına engel olduk” kısmına hiç değinmedi. Ayrıca Oğan açıklamasında hiç HÜDA PAR’ı anmadı.

Oğan daha önce Babala TV’de kendisine gelen Bahçeli sorusuna şöyle yanıt vermişti: “Türk bayrağındaki Türk ismini çıkarmak isteyen HÜDA-PAR'la, Türk milliyetçileri nasıl yan yana gelebilir.”