TEOG puanı sonucu oğlu evinden uzakta bir okula kaydedilen baba Enver Çelik: Asgari ücretle aile geçindirmeye çalışıyorum. İki aydır beni anlamadılar. Bu insanlarla olmaz

Oğlunun nakil çilesi bitmeyen baba okulun camlarını indirdi!

SERBAY MANSUROĞLU

İstanbul Beylikdüzü'nde yaşayan Enver Çelik'in oğlu İsa Çelik TEOG puanı sonucu sistem tarafından 20 kilometre uzakta bulunan Kumburgaz'daki bir okula kaydedildi. Mesafenin uzak  olması nedeniyle baba Enver Çelik 45 gündür oğlunun naklini Beylikdüzü'ne aldırmak için her hafta nakil dilekçesi verdi. Çilesi bitmeyen baba sesini duyurmak için son çare olarak oğlunu kaydetmek istediği lisenin kapısına gidip camlarını indirmekte buldu.

BABA: HER ÇOCUK BİR DEĞİL
BirGün'e konuşan Baba Enver Çelik, "Yasal olarak 2 aya yakın bir süredir hakkımı arıyorum. Çare olmayınca oğlumu kaydetmek istediğim okula gidip camları indirdim" dedi.

"Milli Eğitim 400-500 puan alan çocukları sahiplenmek üzerine kurmuş sistemi. Herkesin çocuğu o puanı alamıyor. Az puan alan çocuklar ne yapacak" diyen baba Enver Çelik, "Halkın sesi olarak oraya gittim. Karakolluk oldum. Bütün bunlar evladımın eğitim hakkı için" dedi.

Baba Enver Çelik artık sinir krizleri yaşadığını anlatıyor; son iki ayı yollarda geçmiş: "İki gündür sinir krizleri yaşıyorum. Bana bir şey olursa, ölürsem bunların sorumlusu Milli Eğitim Bakanı, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim yetkilileri" diyor.

'O GÜN BUGÜN EVLADIM EVDE'
Onca yola, onca dilekçeye, onca görüşmeye karşın sonuç alamayınca cinnet hali gelmiş baba Enver Çelik'e. "Milli Eğitim'e ne zaman gitsem orada yetkililer telefonlarında oyun oynuyor. Beni anlamadılar. Asgari ücretle çalışıyorum. Eşim de asgari ücretli. İkimizin maaşı ancak bir memur maaşı ediyor. Ancak onlar bizden alınan vergilerle ödenen maaşlarına rağmen bizi dikkate almıyorlar" diye anlatan baba Enver Çelik, "Okullar açıldı, o gün bugün evladım evde oturuyor. Sonuna kadar bu işin peşinde olacağım. Bizim ülkemiz bu insanlarla bir arpa boyu yol almaz" ifadelerini kullandı.