Öğrenci yokken zam

Nisa KÜÇÜK

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) kayyum yönetimi, tabldot fiyatlarına yüzde 44 oranında zam yaptı. Kararla yemek fiyatı 2.95 TL' den 4.25 TL' ye çıktı. Üniversite yarıyıl tatilindeyken alınan bu karara ise öğrencilerden tepki geldi.


ODTÜ öğrencisi Barış Aslan, zammın öğrencilerin alım gücünü aştığını söyledi. Yemekhanedeki yemeklerin kalitesinin düşük olduğunu dile getiren Aslan, "Büyük sorunları olan yemekhane için bir de bu kadar yüksek bir ücret ödeme şansımız yok. Öğrenciler olarak ekonomik krizin yükünü çekmek zorunda değiliz" dedi.

ODTÜ öğrencisi Elif Ç. de yapılan zammın geri çekilmesini istedi. Yemekhanenin kapasitesinin yetersiz, porsiyonların da küçük olduğunu anlatan Elif Ç, "Sayısız eylem yaptık kayyum yönetimi sorunları düzeltmek yerine zam yapıyor" diye konuştu. Zammın bu dönemde gelmesinin manidar olduğunu belirten Elif Ç, şunları kaydetti: "Öğrencilerden tepki gelmesin diye yarıyıl tatili beklendi bence. Eski yıllarda da benzer taktikler izlenmişti. Tepkiden korkuyorlar, çünkü bu zammın öğrenciler için çok yüksek olduğunu biliyorlar.”