Koç Üniversitesi'nin öğrencileri ve asistanları lojmandan çıkarmak istediği öne sürüldü. Konuya ilişkin BirGün'e konuşan öğrenciler lojmanlardan ayrılmak istemediklerini ifade etti.

Öğrenciler lojmanlarından ayrılmak istemiyor

HABER MERKEZİ

KOÇ Üniversitesi öğrencileri ve asistanları pandemi sürecinde kaldıkları lojmanlardan çıkartılıp yurtlara yerleştirilmek istenmelerine tepki gösteriyor.

Öğrencileri, kaldıkları lojmanlardan okul yönetimi tarafından çıkartılmak istediklerini ve yurtlara mecbur bırakıldıklarını ifade ediyor.

Konuya ilişkin bir araya gelen öğrenciler yayımladıkları mesajda şu ifadelere yer verdi: “Okul yönetimi ısrarlı çabalarına rağmen, her nedense öğrenci/asistanları yok saymayı uygun gördü. Görüşme isteklerini yanıtsız bırakan yönetim, tepeden inme bir kararla taşınma planını duyuracağını ilan etti. 6 ve 7 Ekim 2020 tarihlerinde fakülteler ile düzenlediği görüntülü toplantılarda, evlerin kapatılacağını ve neredeyse 400 öğrenci/asistanın Batı yurtlarına yerleştirileceğini doğrulamış oldu. Yönetim, taşınma planının bir sağlık komitesinin onayıyla karara bağlandığını ve bu ekibin danışmanlığında sürecin yürütüldüğünü ilan etti. Koronavirüs salgınının hızla yayılmaya devam ettiği bu kritik donemde, alınan kararın hangi bilimsel gerekçelere dayandırıldığı konusunda öğrenci/asistanlara ikna edici herhangi bir açıklama yapılmadı. Toplantıda bu sürecin aralık ayının sonuna kadar tamamlanacağı ve taşınması planlanan öğrencilere kararın en az 10 gün öncesinden bildirileceği ifade edildi. Hemen sonrasında bazı arkadaşlarımıza evlerini 3 gün içerisinde boşaltmaları gerektiğine ilişkin e-posta atılması ise, endişelerinin ne denli haklı olduklarının kanıtıdır.”

Açıklamada şu ifadeler kaydedildi: “Koç Üniversitesi’nin sürdürdüğü bilimsel faaliyetlerin yükünü üstlenen; ulusal ve uluslararası alanda saygıdeğer bir konuma erişmesine büyük katkı sağlayan öğrenci/asistanlar bu dayatmayı asla kabul etmiyorlar. Salgın koşullarında can sağlıklarını tehlikeye atacak bu kararın durdurulmasını talep ediliyor.”