İstanbul Beyoğlu’nda sokaklara bırakılan “Beyoğlu Anadolu Lisesi yeni müdür arıyor” başlıklı bildiri dikkat çekti. Okul Müdürü Gülay Hacısalihoğlu, bildiride yer verilen iddiaları reddederken “Eşim Yaşar Hacısalihoğlu olduğu için saldırıya uğruyorum” dedi.

Öğrenciler ‘yeni müdür aranıyor’ ilanı dağıttı, Müdür ‘Yaşar Hacısalihoğlu’nun eşiyim diye saldırıyorlar’ dedi

HABER MERKEZİ

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde sokaklara bırakılan bir ‘ilan’ dikkat çekti. “Beyoğlu Anadolu Lisesi yeni müdür arıyor” başlıklı ilanda, okulun Müdürü Gülay Hacısalihoğlu hakkında birçok iddia yer aldı. Müdür Hacısalihoğlu, iddiaları reddederken “Ben Yaşar Hacısalihoğlu’nun eşiyim. Büyük ihtimalle eşimden dolayı böyle bir saldırıya uğruyorum” dedi.

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu’nun eşi Gülay Hacısalihoğlu’nun müdürü olduğu Beyoğlu Anadolu Lisesi hakkında bugün Beyoğlu’nun ara sokaklara bırakılan bir ‘ilan’ dikkat çekti. “Beyoğlu Anadolu Lisesi Yeni Müdür Arıyor” başlıklı ilanda yeni müdür kriterleri sıralanırken Okul Müdür Gülay Hacısalihoğlu’na yönelik iddialara da yer verildi.

İlanda, yeni müdüre ilişkin şu kriterler sıralandı: “Okulun kira gelirini odasını yeniletmek için kullanmayacak, kendi sekreterini yanında getirmek için insanları işten atmayacak, azami derecede insani değerlere sahip, öğretmenlerimiz ve okul personeli hor görüp onları korku kültürü ile yönetmeyen, öğrencileriyle orta payda da buluşabilen…”

ogrenciler-yeni-mudur-araniyor-ilani-dagitti-mudur-yasar-hacisalioglu-nun-esiyim-diye-saldiriyorlar-dedi-850508-1.

“HACISALİOĞLU’NUN EŞİ OLDUĞUM İÇİN”

BirGün’ün ulaştığı Beyoğlu Anadolu Lisesi Müdür Gülay Hacısalihoğlu iddialara dair şunları söyledi: “Bu ilan savcılık tarafından soruşturuluyor. Ben 27 yıldır eğitimciyim. Burada söylenen her şey bir karalamadır. Ben Yaşar Hacısalihoğlu’nun eşiyim. Büyük ihtimalle eşimden dolayı böyle bir saldırıya uğruyorum. Bunlar benim öğrencilerim değil. Odamda tadilat yaptırmadım hatta eski müdür odasını kullanmadım. Daha küçük bir odayı kullanıyorum. Bayan olduğum için kendimi burada daha güvende hissediyorum.”

ÖĞRENCİLER İDDİALARININ ARKASINDA

BirGün’ün iletişime geçtiği bildiriyi dağıtan kişiler ise okulun öğrencisi olduklarını söylerken ‘ilan’da yer alan iddialarını yineleyerek, “Öğretmenlerimize karşı sürekli mobbing var. Eskiden müdürümüzün odasına girebiliyorken artık giremiyoruz. Okul aile birliğinde olan ve devlet bankasında duran bir milyona yakın Türk lirası da özel bir bankaya aktarıldı. Forma zorunluluğu okullarda yok ama bize forma zorunluluğu getirtilmek istendi” gibi yeni iddialarda bulundu.