İzmir'in Aliağa ilçesinde, Atatürk Ortaokulu’nda 7’nci sınıf öğrencisi Ayşe Su Uslu'nun okul müdürünün inisiyatifiyle Erasmus+eTwinning projesinden çıkarıldığı iddia edildi.

Öğrencinin çıkarıldığı proje için haksızlık iddiası

Aliağa’da bulunan Atatürk Ortaokulu’nda 7’nci sınıf öğrencisi olan ve Erasmus+eTwinning projesine dahil edilen Ayşe Su Uslu’nun okul müdürünün inisiyatifiyle projeden çıkarıldığı iddia edildi.

Gerekçe olarak Uslu’nun annesinin aynı okulda öğretmen olduğu ve Uslu için alınan uçak biletleriyle beraber otel rezervasyonunun da iptal edildiği belirtildi. 

Kızının yaşadığı olayla ilgili Aliağa Kaymakamlığına şikâyet başvurusunda bulunduğunu açıklayan Erdem Uslu, “Her ne kadar kızımın götürülmeme sebebi onun yerine depremzede bir öğrencinin götürüleceği olarak söylense de bunun arkasında okul müdürünün amir olarak memuruna karşı kişisel bir pasif husumet olduğunu düşündürmekte ve bu pasif husumetin çocuğum üzerinden eşim Remziye Turgay Uslu’ya karşı yapıldığını düşünmekteyim” dedi.

 Uslu, “23 yıllık kamu görevlisiyim ve halen Bayraklı Belediyesinde müdür kadrosunda yönetici olarak görev yapmaktayım. Yukarıda bahsettiğim konu ile ilgili ise bu tür uygulamaların iyi niyetli ve çözüm odaklı olmayan, art niyetli bir yönetici kararı olduğunu anlayacak kadar hukuk, mevzuat, bilgi ve tecrübe sahibiyim. Depremzede bir öğrencinin bu tür uluslararası bir projede yer alması için çaba göstermek takdir edilecek bir davranıştır. Fakat kızımın bu nedenle yurt dışı gezi planından çıkarılması konusunda, olayın akışı genel olarak değerlendirildiğinde bunun bizlerde durumdan vazife, krizden fırsat yaratacak bir şüpheye mahal vermesine neden olduğu açıkça anlaşılmaktadır” diye konuştu.