Öğretmen Mustafa Turgut anıldı

HABER MERKEZİ

Mesleğine olan bağlılığı ve öğrencileriyle olan iyi ilişkileriyle anılan devrimci öğretmen Mustafa Turgut, unutulmadı. Hayatını kaybedişinin 4’üncü yılında anılan Turgut için arkadaşları ve öğrencileri sosyal medyada çok sayıda paylaşım yaptı.

“Gittiğin günden bu yana bir yanımız hep eksik” denen paylaşımlarda, Turgut özlemle anıldı. Turgut’un eğitime bıraktığı mirasa sahip çıkma çağrısı da yapıldı.

Öte yandan Eğitim Sen İstanbul 8 No’lu Şubesi, KESK İstanbul Şubeler Platformu YouTube kanalı üzerinden 9 Şubat Salı günü saat 20.00’de Turgut’u anacak.
İstanbul Kadıköy’deki Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde edebiyat öğretmenliği yapan Mustafa Turgut, 6 Şubat 2017’de Eğitim Sen 8 No’lu Şubesi'ndeki bir toplantıya katıldıktan sonra geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.

Öğrencilerinin ‘Mutu’ diye seslendiği Turgut, ‘Proje okullar’ uygulaması kapsamında Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nden gönderilmişti. Eğitim Sen, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi olan Mustafa Turgut, BirGün’ün de destekçilerindendi.