Ücretli öğretmenlik yapan A.D. üç çocuğa cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle 36 yıl hapse mahkûm edildi

Öğretmene istismardan 36 yıl hapis cezası

Diyarbakır’da bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan A.D., 2 Mayıs 2016 tarihinde kimsenin olmadığı bir sınıfta kıza öğrencisine cinsel istismarda bulunurken yakalandı. Olayın polise haber verilmesi üzerine A.D. gözaltına alındı, ardından da tutuklandı.

Hazırlanan iddianamede, A.D.’nin, mağdurların anlatabildikleri olaylar dışında da değişik zamanlarda birden fazla kez cinsel istismar eylemlerinde bulunduğu belirtildi.

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık A.D.’nin yargılaması Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Savunmasında öğrencilere cinsel içerikli davranışta bulunmadığını belirten sanık, “Polisler bana sapık muamelesi yaptı. Yöneltilen suçlamalardan sonra istifa ettim. Bir öğrencinin boynunun morardığından haberim yoktu. Öğrencimi boynunu morartacak şekilde öpmedim. Sorgu hakimi de sapıkmışım gibi muamele gösterdi” dedi.

Aileler şikâyetçi olmadı
Duruşmada ifadesi alınan 3 kız çocuğu, sanığın sınıfta kız çocuklarını yanağından öptüğünü, kendilerini öğretmen masası yanına çağırarak kucağına oturttuğunu, bundan rahatsız olduklarını söyledi. Çocuklardan biri ise, öğretmenin kendilerine şeker verip yanaklarından öptüğünü, kötülük yapmadığını ifade etti. Duruşmada ifadesi alınan mağdurların aileleri ise sanıktan şikâyetçi olmadıklarını bildirdi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık A.D.’yi 3 mağdura karşı ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırdı.