Eğitim Sen’in çağrısıyla farklı kentlerden çok sayıda öğretmen mesleklerine ve geleceklerine sahip çıkmak için bir araya geldi. “Büyük Öğretmen Buluşmaları” adı verilen etkinliklerin Lüleburgaz ayağına, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale’den öğretmenler katıldı. Panel bölümüyle başlayan etkinlikte Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği üyesi Öner Yağcı ve Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan birer konuşma yaparak […]

Öğretmenler gelecekleri  için buluştu

Eğitim Sen’in çağrısıyla farklı kentlerden çok sayıda öğretmen mesleklerine ve geleceklerine sahip çıkmak için bir araya geldi. “Büyük Öğretmen Buluşmaları” adı verilen etkinliklerin Lüleburgaz ayağına, İstanbul, Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale’den öğretmenler katıldı.

Panel bölümüyle başlayan etkinlikte Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği üyesi Öner Yağcı ve Eğitim Sen Genel Eğitim Sekreteri Özgür Bozdoğan birer konuşma yaparak eğitimcilerin sorunlarını tartıştı. “Büyük Öğretmen Buluşmaları”nın Lüleburgaz buluşmasının ardından açıklanan sonuç metni şöyle:

“Tüm öğretmenler bir araya geldik. Artık daha güçlü ve kararlıyız. Lüleburgaz’da bir araya gelen tüm öğretmenler olarak bilinmesini isteriz ki, öğretmenlerin şu an acil olarak ihtiyacı Meslek Kanunu değil mesleğimizin statüsünü ve itibarını artıracak bir yaklaşımın hayata geçirilmesidir.

ILO, UNESCO ortak önerisi ile Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen ‘Öğretmenlerin Statüsüne Dönük Tavsiye Kararları’ esas alınarak öğretmenlerin karar alma sürecine katılımı ile ilgili gerekli adımlar atılmalıdır. İşgüvencemizi ortadan kaldıracak veya zayıflatacak hiçbir girişimi kabul etmeyeceğimiz bilinmelidir.” n Mustafa Mert Bildircin