Öğretmenlerden eylem: Taban maaş hakkımız
Öğretmenler taleplerini Galata Köprüsü’nden yineledi. (Fotoğraf: Öğretmen Sendikası)

Haber Merkezi

Özel eğitim kurumlarında çalışan öğretmenlerin ücretlerine taban maaş düzenlemesi 2014 yılında özel okul patronlarının bastırmasıyla iptal edildi. Bu düzenlemenin iptalinin ardından pek çok özel eğitim ve öğretim kurumunda öğretmenler, asgari ücret seviyesinde ve hatta daha düşük maaşlarla çalıştırılmaya başlandı.

Asgari ücret altında çalıştırılma gibi yasadışı uygulamalar Milli Eğitim Müdürlüklerine şikayet edilse dahi yeterli denetim ve caydırıcı yaptırım olmadığı için öğretmenler bu kölelik koşullarında çalışmaya mahkum edildi. Geçtiğimiz sene kurulan Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası öğretmenlerin en yakıcı sorunlarından olan konuya dair bir kampanyayla yola çıktı. Taban maaş düzenlenmesinin yeniden getirilmesini talep eden Öğretmen Sendikası, 30 Ağustos’ta Ankara’da seslerini duyurmak istemiş, polisin müdahalesiyle karşılaşmıştı. Müdahaleyle birlikte öğretmenlerin sorunları Türkiye gündemine taşındı. Milli Eğitim Bakanlığı da sendikayla bir görüşme gerçekleştirdi.

Sendika.org’da yer alan habere göre, Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, son olarak öğretmenlerin düşük ücret dayatmasına karşı taban maaş taleplerini İstanbul’da bulunan Galata Köprüsü’ne astı. Öğretmenler astıkları pankartta, "Taban Maaş Hakkımız" ifadelerini kullandı.