Öğretmenlere orantısız güç Meclis’te
Polis Mukadder Kardiyen’in öğretmene davranışı tepki çekmişti.

Haber Merkezi

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası’nın özlük haklarının iyileştirilmesi için Ankara’da bir araya geldikleri eylemde, biber gazıyla müdahale edilen öğretmenlerden Betül Koca, bir polis amiri tarafından darbedildi ve "Al bunu" denilerek gözaltına alındı. Öğretmenlere yönelik müdahale HDP ve CHP tarafından Meclis’e taşındı. HDP’den Gülistan Kılıç Koçyiğit, “İçişleri Bakanı polis şiddetini örtbas etmeye, eğitimciye karşı gerçekleştirilen saldırıyı unutturmaya ve elbette şiddete karşı bir arada yaşama arzusu içinde olan kesimleri hedefine almaya niyetli bir şekilde, eğitimci bir kadının partimizin bayrağıyla çektirdiği umut dolu fotoğrafını ‘suç’ olarak adlandırmıştır. Milyonlarca insanı temsil eden HDP üzerinden eğitim emekçilerini hedef almak hiç kimsenin haddi değildir. Eğitim emekçilerinin talebi talebimizdir” dedi.

CHP’nin Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık da Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi. Suç duyurusu dilekçesinde, “Şüpheli bu görevi sırasında defaten görevi kötüye kullanma ve işkence suçlarını işlemiştir. Anayasal bir hak çerçevesinde barışçıl olarak yürütülen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde provokatif tavırlarıyla ve görev sınırlarını aşan müdahaleleriyle defalarca demokratik bir hakkın kullanımını bilinçli olarak engellemiştir. Şüpheli daha önce de hiçbir taşkınlığın bulunmadığı, barışçıl birçok gösteriyi engellemiş, hukuki olmayan gözaltı emirleri vermiştir" ifadelerine yer verildi.

AFFETMEYECEĞİZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da söz konusu polis hakkında sosyal medya hesabından, "Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… “Al bunu diyen” o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!" dedi.

‘MANİPÜLASYON’ DEDİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise "Bakanlık olarak devletteki öğretmenlerimizle özel eğitim kurumlarındaki öğretmenlerimizi ayırt etmiyoruz. İki güzide meslek grubu yani öğretmen ve polisleri karşı karşıya getirmeyle ilgili her türlü manipülasyona şiddetle karşıyız." diye konuştu.

Bakan Özer’in daha sonra sendikayı arayarak görüşme talep ettiği belirtildi. Sendikanın açıklamasında “Milli Eğitim Bakanlığı, sendikamızın yönetim kurulunu aramış ve bir görüşme talep etmiştir. Yönetim kurulu üyelerimiz Bakan Yardımcısı ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer İnan’la görüşme gerçekleştirecektir” denildi.