AKP, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanan ve onay için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen “Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi”ne karşı eğitimcilerin yapmak istediği eylemlere izin vermedi. Eğitim Sen öncülüğünde 27 Nisan’da Türkiye’nin dört bir yanındaki köy enstitülerinde gerçekleştirilecek etkinliklere iki ilde yasak geldi. Aydın– Ortaklar ve Kırklareli – Kepirtepe’deki köy enstitülerindeki planlanan […]

Öğretmenlere Valilik engeli

AKP, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında hazırlanan ve onay için Hazine ve Maliye Bakanlığı’na gönderilen “Öğretmenlik Meslek Kanun Teklifi”ne karşı eğitimcilerin yapmak istediği eylemlere izin vermedi.

Eğitim Sen öncülüğünde 27 Nisan’da Türkiye’nin dört bir yanındaki köy enstitülerinde gerçekleştirilecek etkinliklere iki ilde yasak geldi. Aydın– Ortaklar ve Kırklareli – Kepirtepe’deki köy enstitülerindeki planlanan buluşmalar hakkında Valilikler, “Uygun görülmemiştir” yanıtını verdi.

ÖĞRETMENLERİN BİR ARAYA GELMESİNİ İSTEMİYORLAR

Konu hakkında BirGün’e değerlendirmelerde bulunan Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Valilik yasağında net bir gerekçenin bulunmadığını vurgulayarak, “Eğitim kurumları, öğretmenlerin istediği zaman buluşabileceği ve sorunları konuşabileceği yerlerdir” dedi.

Meslek Kanunu ile ilgili 5 Ekim’den bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Aydoğan, “MEB, Kanun Teklifi’ni Hazine ve Maliye Bakanlığı’na göndermesine rağmen kamuoyuyla paylaşmadı. Bakan Selçuk, bir televizyon programında ‘Son halini mutlaka paylaşacağız’ dedi.

Fakat mesele son halinin öğretmenlere dikte edilmesi değildir. Öğretmenlerle konuşularak, anketler ve toplantılar yapılarak bu sürece dahil edilmek istemiştik” dedi. Aydoğan, Kırklareli ve Aydın’da Valilik kararlarına itiraz edeceklerini dile getirdi.