Öğretmenlerin emeği görünmüyor öğrencilerin sağlığı tehlikede

BirGün/EGE

Eğitim Sen Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, eğitimdeki eşitsizliklerin pandemi sürecinde daha da derinleştiğine vurgu yapıldı.

Eğitim ve bilim emekçilerinin evlerini okullaştırdığı, bilgisayar, internet erişimi, öğretim materyallerini kendileri sağladığı aktarılan açıklamada, şunlara yer verildi: “Emekçilerin yoğun ev içi emeği, eğitim alanının genel görünmezliği daha da görünmez kılındı. Evdeki emek süreci ve karşılaşılan güçlükler hakkında bir çalışma yapmayan MEB, bu görünmezlik algısıyla öğretmenlere eğitim ve deneyimlerinin dışında kalan işler vermek gibi uygulamalara girişti.”

Öğrencilerin eşit koşullarda eğitim gördüğü varsayımından vazgeçilmesi çağrısı yapılan açıklamada, merkezi standart sınavların aşamalı biçimde ortadan kaldırılması istendi.

EĞİTİME ERİŞEMEYENLER BAŞARISIZ MI?

Öte yandan Eğitim Sen İzmir şubeleri, MEB’in uzaktan eğitimin 22 Ocak’a kadar uzatıldığını ve sınavların, yüz yüze yapılacağını duyurmasının ardından öğrencilerin ve eğitimcilerin hakları için mücadele edeceklerini vurguladı. Eğitim Sen İzmir Şubeleri tarafından yapılan açıklamada, bu eksiklerin giderilmesi istendi. İlkokullarda karne notlarının ders etkinliklerine katılım puanı ile belirlenecek olmasının eleştirildiği açıklamada, “Uzaktan eğitime erişemeyen bu nedenle ders etkinliklerine katılamayan milyonlarca öğrencinin karnesine ‘başarısız’ mı yazacağız. Başarısız olan kim?” diye soruldu.