Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, Samast'ın isim değişikliğinin basına yansımasının ardından söz konusu karardan vazgeçtiğini söyledi.

Kaynak: İHA
Ogün Samast adını değiştirmekten vazgeçti

Adını Ali Eren Karadeniz olarak değiştirmek için mahkemeye başvuran Ogün Samast, söz konusu karardan vazgeçti. 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve BirGün yazarı Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, müvekkilinin yeni adının basına yansımasının ardından isim değiştirmekten vazgeçtiğini söyledi.

Raşit Hodo, “İsim değişikliği ile ilgili olarak daha önceden müracaat edilmişti. Önce, Trabzon Asliye Hukuk Mahkemesine müracaat edildi ancak yetkisiz mahkeme açıldığı için Akçabat’a gönderildi. Bu dava Ogün tahliye olmadan önce açılan bir dava. Ancak, tahliye olduktan sonra gizlilik kararı olmasına rağmen basın bir şekilde dosyaya ulaştı ve açıklaması yapıldı. Şimdi bu saatten sonra isim değişikliğinin de bir anlamı kalmadı. Sonuçta bu insan sosyal hayata alışmak için uğraşıyordu, isim değişikliğinin de bundan sonra temiz, düzenli bir hayat yaşamak için talebini yaptık ama deşifre olduktan sonra buna da gerek yok” dedi.

TALEBİMİZDEN DE VAZGEÇECEĞİZ

İsim değişiklik taleplerinden vazgeçeceklerini ifade eden Avukat Raşit Hodo, “Bu saatten sonra bu talebimizden de vazgeçeceğiz. Ogün Samast kendi ismiyle hayatına devam edecek. Yargı aşamaları bittikten sonra kararı kendisi verecek. Bizim bu konuda yönlendirme yapma şansımız yok. İsterse daha sonraki zamanlarda değiştirebilir ama şu anda artık isim değişikliği talep etmek ya da isim değiştirmenin bir anlamı kalmadı. Basın öğrendi, herkes öğrendi bir anlamı kalmadı. Hayatına bu şekilde devam edecek” şeklinde konuştu.

Samast'ın ismini 'Ali Eren Karadeniz' olarak değiştirmek istediği ortaya çıkmıştı.

MEHMET ALİ AĞCA DA 'ASLAN' OLMUŞTU 

1979 yılında Milliyet Gazetesi Başyazarı Abdi İpekçi suikasti ve 1981'de de Papa II. Jean Paul'e Vatikan'da suikast girişiminin faili Mehmet Ali Ağca 2010 yılında tahliye olmuştu.

Ağca'nın Bakırköy 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'yağma' suçundan 15 yıl hapisle yargılandığı davada soyadını değiştirdiği ortaya çıkmıştı.

Mehmet Ali Ağca'nın ismi mahkeme evraklarında Mehmet Ali Aslan olarak yer almıştı.