Oğuzhan Müftüoğlu: Biz SYRIZA'yız

Radikal koalisyon SYRIZA'nın Yunanistan'daki seçim zaferinin ardından hükümetini kurması Türkiye'de sol çevrelerde de heyecanla karşılandı. Türkiye solunun önder isimlerinden Oğuzhan Müftüoğlu, Yunanistan'daki zaferi "kardeş partimizin zaferi" diyerek tanımladı.

Cumhuriyet gazetesine konuşan Müftüoğlu, Türkiye'de Yunanistan'dan farklı bir iklim olduğunu, daha fazla karamsarlık ortamı bulunduğunu belirterek, "Ama biraz da bu yüzden bizim kardeş partimizin zaferi, Türkiye'de her şeyden önce Haziran Hareketi için yapılmış yüksek sesli bir çağrı olmalı. Çünkü SYRIZA aslında bize göründüğü kadar uzak değil. Bu yüzden şimdi o sözü bir de 'Biz SYRIZA'yız' diye söylemek lazım. Nous Avons SYRIZA" diye konuştu.

AVRUPA'NIN HARAMİLERİ TELAŞLI

Yunanistan'daki gelişmenin "büyük ve heyecan verici" olduğunu vurgulayan Müftüoğlu, "Bu basit ve sıradan bir seçim zaferi değil. Yunanlılar bütün tehdit ve baskılara teslim olmadılar ve nasıl büyük ve onurlu bir halk olduklarını kanıtladılar. Onların başarısının İspanya ve İtalya başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de yansımaları olacak. Zaten Avrupa'nın haramileri bu yüzden telaşlı" dedi.