Oğuzhan Müftüoğlu'ndan Erdoğan'a: "O at ürker, bir gün tepetaklak giderler"

BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu BirGün Medya canlı yayınında referandumu değerlendirdi. OHAL altında eşitsizlik ve adeletsizlik içinde yürütülen 'HAYIR' kampanyasına dikkat çeken Müftüoğlu 'Bu Türkiye'nin geleceği açısından çok büyük bir umut' dedi. Erdoğan'ın 'atı alan Üsküdar'ı geçti' sözlerine de cevap veren Müftüoğlu, 'At ürker, bir gün tepetaklak giderler' ifadelerini kullandı.

Müftüoğlu'nun açıklamasından satır başları şu şekilde:

Kaymakamından muhtarına hatta polis teşkilatına kadar her türlü baskıyı kullandılar. Halk tüm bunlara direnerek bir kampanya süreci örgütledi. Yetmedi halkın vergileri ile çalışan ve merkez medya dedikleri kanalları yanlarına aldılar. Bu ülkenin aydınlık güzel insanları ve en başta kadınlarının çok büyük bir mücadele verdiğini gördüm. Bu benim umudumu arttırdı. Bu mücadele, Türkiye'nin asla karanlığa teslim olmayacağının büyük bir kanıtı. Tüm bu baskıya rağmen hak edilmiş bir kazanç var. İşin içinde ne kadar usulsüzlük yapıldı, belki bunu ispat etme imkanımız yok ama ispatı ortada oylama bittikten sonra kuralların değiştirildiği bir süreç de var. Sonuç ne olursa olsun biz kazandık, halk kazandı. Bugün Türkiye'nin yüzde 50'lik bir kesimi Türkiye'ye dayatılmak istenen sistemi o sistemin arkasındaki zihniyeti kabul etmediğini ortaya koydu. Bu Türkiye'nin geleceği açısından çok büyük bir umut.

Bu toplumun güzel insanları çok yoksul. Tepedeki bir avuç insan hariç tabanda çok büyük bir yoksulluk var. Bu sıkıntılar ortadayken insanların önüne referandum ardından 'idam getireceğiz' diye bir müjde veriyorlar.

"Topluma umut verebilecek bir alternatif sunmak zorundayız"

'Evet' kampanyasını yürütenlere baktığınızda 'Kandil, idam, Kılıçdaroğlu' sözlerinden başka bir açıklama duyamıyorsunuz. Referandum öncesinde 'emekli promosyonu, fakirlik yardımı' yapıyorlar. Bugün Türkiye'ye baktığınız zaman muhalefet adına 'evet güzel bir çalışma yürütüldü' diyebiliyoruz ama topluma umut verebilecek bir alternatif sunmak zorundayız."

"Gemi batıyor gemi içinde kamara kavgası yapılıyor"

"Birçok sol grup var, devrimci insan var. Gemi batıyor gemi içinde kamara kavgası yapılıyor. Türkiye çok önemli bir kırılma noktasından geçiyor, bundan vazgeçilmelidir. Aslında bu bir son değil, sadece oyunun kurallarını değiştiriyorlar.

"Kaybedersek deplasmanda oynayacağız"

"12 Eylül sürecinden farksız bir referandum süreci yaşadık. Bu topluma kendi istedikleri dar elbiseyi asla giydiremeyecekler. "Atı alan Üsküdar'ı geçti" diyorlar, at ürker bir gün tepetaklak giderler. Referandumdan önce de söylemiştim, eğer kaybedersek deplasmanda oynayacağız, daha oyun bitmedi. Ben verilen bu mücadelenin bir umut ışığı olacağına inanıyorum."