Edirne ve Kırklareli’nde katıldığı söyleşilerde konuşan BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, “Tüm muhalefet güçlerinin ortak bir tutum alarak ilk turda seçimleri bitirmesi gerekiyor. Farklı maceralar aramaya gerek yok” dedi.

Oğuzhan Müftüoğlu: Seçimler ilk turda bitirilmeli
Fotoğraf: BirGün

BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu Kırklareli’nde SOL Parti, Edirne’de ise kurucusu olduğu TAKSAV’ın organize katıldığı söyleşilerin konuğu oldu. Müftüoğlu kritik seçim öncesi bir kez daha tüm muhalefet güçlerine sorumluluk çağrısı yaptı.

Oğuzhan Müftüoğlu katıldığı söyleşilerde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine vurgu yaparak “Cumhurbaşkanlığı seçimi rejimin yenilgiye uğratılması açısından çok önemli. Tüm muhalefet güçlerinin ortak bir tutum alarak ilk turda seçimleri bitirmesi gerekiyor. Farklı maceralar aramaya gerek yok. Bunun için kullanılacak iki oydan biri Kemal Kılıçdaroğlu’na verilmeli diyorum” dedi.

Yoğun ilgi gören söyleşilerde parlamento seçimlerine ilişkin alınması gereken tutuma da değinen BirGün yazarı Oğuzhan Müftüoğlu, “Felaket iktidarını göndermek ilk görevimiz. Ama görevimiz burada bitmiyor. İkinci görevimiz SOL Parti’nin çağrısında olduğu gibi haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenmektir. Yani ikinci oyumuz da örgütlenmeye ve mücadeleye” diye konuştu.