Marmara Üniversitesi’nde bu yıl Göztepe’ye taşınan İletişim ve Hukuk Fakültesi inşaat alanı oldu. Dersliklerde sıra eksikliğinden dolayı öğrenciler ayakta veya yerlere oturarak ders dinlemek zorunda kalıyor. Birgün’e konuşan öğrenciler “Sınıflara sığmıyoruz” dedi

Okul inşaat alanı; öğrenciler amfilere sığmıyor: Marmara Üniversitesi şantiye alanı yapıldı

Mustafa Kömüş

Marmara Üniversitesi’nde eğitim-öğretim başlayalı uzun zaman oldu fakat okul içindeki inşaatlar hâlâ devam ediyor. Bu yıl Göztepe’ye taşınan İletişim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi adeta şantiye alanı gibi. Okulun içindeki koliler ve inşaat malzemeleri öğrencileri rahatsız ediyor. Çalışmalar nedeniyle bazen öğrenciler okula alınmıyor. Bunun yanında bazı amfilerde hala sıra eksikleri bulunuyor. Rektörlük ise altyapı yetersizliğini ihale yaptıkları sunta firmasının iflasına bağlayarak, kendi ellerinden gelen bir şey olmadığını söylüyor.

BirGün’e konuşan öğrenciler bu sorunun çözülmesini istiyor.


Can güvenliği yok

3. sınıf öğrencisi Melisa: “Ses sistemi yok, tahtalar gözükmüyor. Aşağı kattaki sınıflarda öyle bir sistem yapmışlar ki yanlara oturunca tahta yine gözükmüyor. Sadece önde oturanlar tahtayı görebiliyor. Klima, havalandırma vs yok. Kafamıza bir şey düşecek mi diye düşünüyoruz. Can güvenliği yok.”

Sınıflara sığmıyoruz

3.sınıf öğrencisi İlayda: “İlk hafta geldiğimizde bir saat çimenlikte çamurun akıtılmasını bekledik. Bize herhangi bir bilgilendirme yapılmadı, mail atılmadı. Binanın ilk katı bile tam değildi. Haydarpaşa’da yarım dönem daha okuyabilirdik. Okulun 2. günü ders var diye ders programını yolladılar ancak geldiğimizde hocalar falan da yoktu, çarşamba günü geldiler. Sınıfta yer kapmak için kaçta evden çıksak diye düşünüyoruz. Sınıflar çok kalabalık, sığmıyoruz.”

Bir dönem daha bekleyebilirdik

2. sınıf öğrencisi Ebrar: “Bu durumdan çok rahatsızız çünkü 2015 yılından itibaren bizim Göztepe Kampüsü’ne taşınacağımız belliydi. Haydarpaşa’da kalmamız gerekiyordu. Madem buraya gelecektik inşaat bitene kadar Haydarpaşa’da bir dönem daha bekleyebilirdik.”

Gece bile çalışılıyor

2. sınıf öğrencisi Hilal Demircioğlu: “Sınıflarda yer yok ve sınıflara sığacağımızı düşünmüyoruz. Ne olacağını bilmiyoruz. Ne zaman biteceğine dair net bir açıklama yok ancak çalışan işçilere sorduğumuzda 1’inci dönemin sonunda yapının tamamen bitmiş olacağını söylüyorlar. Hâlâ her akşam bir kamyon geliyor ve gece çalışmaları devam ediyor.”

Yere oturuyoruz

3.sınıf öğrencisi İlayda Dağlayan: “Şu an kullanabildiğimiz çok az sınıf var ve sınıflar kişi sayısı için yeterli değil. Ben dün dersten 5 dk önce geldiğimde bile yer bulamadım. Yerlere oturmak zorunda kalıyoruz ve yerler toz toprak içinde. İnşaat halinde olduğu için aynı zamanda tehlike de var. Rahat bir şekilde ders göremiyoruz.”

***

Öğrencilerin talepleri

Hafta içi rektörle görüşen öğrenciler taleplerini şöyle açıklamıştı:

1- Amfilerin yetersizliği sebebiyle öğrencilerin derslere girememesinden dolayı oluşan mağduriyetin derhal giderilmesi.

2- İnşaat halindeki fakülte binasının içinde bulunan işçilerin, akademisyenlerin ve öğrencilerin can güvenliğinin sağlanması ve gerekli iş güvenliği önlemlerinin alınması.

3- Bundan sonraki tüm gelişmelerin öğrencilere e-mail yoluyla haber verilmesi.”