Maraş’ta Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erdal Şakalar’ın sosyal medyadan skandal paylaşımlarda bulundu. Başörtüsü takan bazı kadınların kıyafetlerini beğenmeyen Şakalar, “Saçını yarım yamalak kapatıp altına daracık pantolon giyen, tesettürü farz olarak değil tarz olarak gören bayan kardeşim, inanın erkeklerin gözünde bundan (eşek fotoğrafı) farklı değilsiniz” yazan gönderiyi paylaştı

Okul müdüründen skandal paylaşımlar

HÜSEYİN ŞİMŞEK / huseyinsimsek@birgun.net

Maraş’ın Elbistan ilçesindeki Karaelbistan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde müdürlük yapan Erdal Şakalar, sosyal medya hesabından tesettürlü kadınların örtünmelerini yeterli görmediği için “eşek” benzetmesi yaptığı skandal paylaşımlarda bulundu. Şakalar, Facebook üzerinden kadınları hayvanlarla özdeşleştiren ve hakaret içeren görüntüler paylaştı.

Şakalar’ın paylaştığı bir görselde, baş örtülü bir kadın ile bir eşeğin fotoğrafları yan yana duruyor. Görselde bu iki fotoğraf dışında ayrıca kadınları aşağılayan bir yazı da yazıyor. Yazıda, “Saçını yarım yamalak kapatıp altına daracık pantolon giyen, tesettürü farz olarak değil tarz olarak gören bayan kardeşim, inanın erkeklerin gözünde bundan (eşek fotoğrafı) farklı değilsiniz” ifadeleri kullanılıyor.

“İdam istemi”

Şakalar’ın paylaşımları bununla da sınırlı kalmadı. Anayasa yapım sürecine ilişkin paylaşımlarda da bulunan okul müdürü Şakalar’ın paylaştığı bir başka görselde ise “idam” istemi yer aldı. Kanun maddesi gibi oluşturulan görselde, “Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğü ve manevi bütünlüğünü yıkmaya, ortadan kaldırmaya ve zedelemeye yönelik her türlü eylem ve bu eylemlere fiziki ve manevi destek sağlayan herkes idamla cezalandırılır” ifadeleri yer aldı.

“Düşünce özgürlüğü kapsamına alınamaz”

Şakalar’ın paylaştığı görselde, idam isteminin dışında şu ifadeler de yer aldı:

“Ülkenin birlik ve bütünlüğünü hedef alan hiçbir girişim, düşünce özgürlüğü, insan hakları ve demokratik haklar kapsamına alınamaz. Bu suçları işleyen kişilere yardım ve destek sağlayan herkes Türk vatandaşlığından çıkarılır ve sınır dışı edilir ve tüm mal varlıkları hazineye aktarılır.”