Okullara yazılı talimatla "Mevlid-i Nebi" kutlama zorunluluğu

Kutlu Doğum Haftası üzerine başlayan tartışmaların ardından "Kutlu Doğum Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını Kutlama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Daha önce “Kutlu Doğum Haftası” adıyla nisan ayında gerçekleştirilen etkinliklerin tarihi değiştirildi ve “Mevlid-i Nebi” adıyla kutlanmaya başlandı.

Yönetmelikte "Mevlid-i Nebi" şeklinde değiştirilen hafta, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından tüm okullara gönderilen yazı ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarında kasım ayının son haftasında etkinliklerle gerçekleştirilecek.

Olayı internet sitesi üzerinden duyuran Eğitim Sen, bakanlık birimlerinin okullara yazılı talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması dikkat çekerek, "Belirtmek isteriz ki okulların herhangi bir dini etkinliğin mekanı haline getirilmesi, Bakanlık birimlerinin okullara talimat göndererek öğretmen ve öğrencilerin söz konusu etkinliklere katılımını zorunlu tutması kabul edilemez. Çünkü okullar, farklı inanç gruplarının her birinin eşit değerde görülmesi gereken kurumlardır. Bu nedenle hiçbir çocuğun inancı ya da kimliği nedeniyle ayrımcılığa maruz kalmaması garanti altına alınmalıdır." açıklamasında bulundu.

okullara-yazili-talimatla-mevlid-i-nebi-kutlama-zorunlulugu-393226-1.