Öldürülen bisikletçi Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, ifadeye çağrıldığını paylaştığı video ile duyurdu.

Öldürülen bisikletçi Umut Gündüz’ün babası ifadeye çağırıldı

Nisa KÜÇÜK

Çağdaş Şenyüz’ün alkollü bir şekilde kullandığı aracıyla ölümüne sebep olduğunu Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, ifadeye çağırıldığını çektiği video ile duyurdu.

Gündüz, adalet talebini bir kez daha dile getirdiği videoda şunları söyledi:

“13 Ocak Perşembe günü, Şehir Osman Ocak Polis Karakolu’na ifadeye çağrıldım. Katillerin idari anlamda görmediği kolluk kuvvet ve yargı baskısı, “Hukukun üstünlüğü” diyen biz acılı ailelere gösterildi. Umut Gündüz’ün ölümüne neden olan katilin yargılandığı mahkemenin hakimi, en basit taleplerimizi reddetti. Gelecek hayalleri olan Umut’un acılı ailesi ifadeye çağırıldı. Haklı mücadelemizden ve adalet talebimizden vazgeçmeyeceğiz.”

ÇAĞDAŞ ŞENYÜZ'E İYİ HAL İNDİRİMİ VERİLMİŞTİ

Ankara'da, antrenmandan dönen bisiklet sporcusu Umut Gündüz'e (19) otomobiliyle çarparak ölümüne neden olan Çağdaş Şenyüz'e, 'bilinçli taksirle ölüme neden olma' suçundan iyi hal indirimi uygulanarak, verilen 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verilmişti.

İyi hal indiriminin gerekçesi, "sanığın sabıkasız geçmişi, sosyal ilişkileri, pişmanlığını dile getirmiş olması, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanığın geleceği üzerinde olası etkileri" olarak açıklanmıştı.