Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’nda bulunan binası dün birçok kadın örgütünün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar tarafından işgal edildi

Öldürülüyoruz isyandayız!

BURAK BUTUR - @buturburak

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün Cağaloğlu’nda bulunan binası dün birçok kadın örgütünün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar tarafından işgal edildi.

"Buradayız; çünkü her hafta, kocası, babası, erkek kardeşi, oğlu, boşamak/ayrılmak istediği kocası/sevgilisi, müşterisi tarafından öldürülen kadınların ve trans kadınların haberlerini duyuyoruz" diyen kadınlar, Cağaloğlu'nda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'ne yürüdü. Bina girişinde güvenlik ekiplerinin engellemeleriyle karşılaşan kadınlar, turnikelerden atlayarak binanın üst katına çıktı.
Bina penceresinden "Kadın cinayetleri her yerde, Meclis olağanüstü toplansın" pankartı açan kadınlar, "Aile değiliz, kadınız, isyandayız", "Boşanmayı değil, cinayeti engelle", "Meclis toplansın acil önlem alınsın" sloganları attı.
Binada basın açıklaması yapan kadınlar, "Temmuz ayının ilk haftasında 6 kadın cinayeti işlenmişken, kadın cinayetleri, evde, işyerinde, sokakta, her yerde, özel ve kamusal alanda her an yaşamımızı tehdit eder hale gelmişken, meclis nerede?" dedi.


DEVLET CİNAYETE ORTAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın erkek şiddeti ve koruma altında öldürülen kadınlar konusunda yanlış açıklamalar yaptığını belirten kadınlar, "Koruma altında öldürülen kadınların olduğunu biliyoruz" dedi ve şunları kaydetti: "Devlet haksız tahrik indirimleri ile erkeklere 'teşvikler' sunarak yargısı ile kadın cinayetlerin ortak oluyor."
Meclise kadın ve trans cinayetleri gündemi ile olağanüstü toplanma çağrısı yapan kadınlar, "Kadın örgütlerinin belirlediği cinayetleri önleyebilecek temel şartları doğrultusunda acil bir eylem planı oluşturmasını" istedi.


İSLAM YALAN SÖYLÜYOR
Kadınlar adına konuşan Feride Eralp, BirGün’e yaptığı açıklamada hükümetin kadın cinayetlerinin engellenmesine dair bir adım atmamasına dikkat çekti. "6 erkek kadınlar tarafından öldürülmüş olsaydı şu an meclis olağanüstü toplanıp acil eylem planları yapıyor olurdu’ diyen Eralp kadın cinayetlerine karşı sessiz kalındığını kaydetti.