'Olmasaydın da olurduk' ilanını veren AKP'li adayın İslam Devleti çağrısı yaptığı video

Mustafa Kemal için gazetelerde “Olmasaydı da olurduk” ilanı vererek adından söz ettiren mimar Eyüp Gökhan Özekin’in önceki gün AKP tarafından Uşak’ta ikinci sıradan aday getirilmesi büyük tepkiye yol açtı.

Adaylığı ile ilgili yankıların sürdüğü Özekin, sadece ilanla gündeme gelmiş değil. Özekin, yine yayımlandığı dönemde çok ses getiren İslamcı “Sancaktar Dergisi manifestosunun” okunduğu videoda da boy göstermişti. 

Çiçeği burnunda “Diriliş Postası” Genel Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak tarafından okunan manifesto sırasında, Özekin hemen arkada siyah bir İslami bayrak tutarken görülüyor.

Okunan manifestoda ise “Atatürk’e külliyen karşıyız” ifadeleri kullanılıyor ve millet sınırların kaldığı bir İslami Devleti çağrısında bulunuluyor.



Aynı Albayrak, bugün yazdığı köşe yazısında da, Özekin’i sahiplenerek “Bir kere o ilanın altındaki imza Sancaktar’dı ve Sancaktar’ın bütün siyasi ve ideolojik ‘eylem’lerinin yetkisi de sorumluluğu da o derginin genel yayın yönetmenliğini yapan bendenize aitti” diye yazdı.

Her fırsatta sıkı bir “Tayyipçi” olduğunu vurgulayan Albayrak, “terörist yandaşı medya, AK Parti’nin milletvekili aday listesinin arka plan bilgilerini ‘Nereden çakabiliriz?’ ihtirası içinde araştırmış, araştırmış, araştırmış ve en tahrip edici bomba olarak bula bula bunu bulmuş!” ifadelerini kullandı.