Kızıl Hackerlar Davası 26 Kasım’da başlıyor. İddianamede adı geçen 10 kişi bugün faaliyet dahi göstermeyen THKO ile birlikte THKP/C, TKP/ML, DHKP/C, MLKP ve PKK gibi örgütlere dijital destek vermekle suçlanıyor...

ELÇİN YILDIRAL

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün sitesine siber saldırı düzenleyen ve ele geçirdikleri bilgileri yayınlayan Kızıl Hacker (Redhack) adlı grubun davasının ilk duruşması 26 Kasım pazartesi görülecek. Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın iddianamesinde, 3’ü tutuklu 10 kişi “silahlı terör örgütüne üye olmak” ile suçlanırken, 10 kişinin bugün faaliyet göstermeyen THKO ile THKP/C, TKP/ML, DHKP/C, MLKP ve PKK gibi örgütlere dijital destek verdikleri iddia ediliyor. Redhack Kızılyıldızlar grubuna üye kişilerin, "kendileri gibi yapıya sahip diğer yasadışı örgütlere üye mensup olmasalar dahi örgüt adına suç işleyen konumda bulundukları" belirtiliyor.


E-DEVLETE SALDIRI DA TERÖR...
İddianamede 10 kişinin "silahlı örgüt" üyesi olduğunu ispatlamak için bir hayli çaba sarf eden savcı Mustafa Naşer, e-devlet uygulamalarına yapılan siber saldırıları “terör eylemi” olarak değerlendiriyor. Savcı, e-devlet uygulamalarına yapılan saldırıların, devlet otoritesini zaafa uğrattığını, temel hak ve hürriyetleri yok ettiğini, devletin iç ve dış güvenliği ile kamu düzenini bozduğunu iddia ediyor.


TÜZÜK’TEN ÖRGÜT YARATMAK!
Redhack’in internet sitesinde yayınladığı tüzükten yola çıkan savcı tüzükte yer alan ifadelerden, “silahlı terör örgütü üyeliği”nin tanımını ise şu sözlerle yapıyor: “Hiyerarşik ve yapısal düzen içerisinde terör örgütü gibi organize oldukları, şehir merkezlerinde yazılama ve afişleme olaylarını gerçekleştirdikleri, yapılan eylemlerin ve kendileri ile aynı düşünceye sahip grupların gerçekleştirdiği yerleşik olan düzen içerisinde kanunların suç saydığı eylemlere müdahale eden kurum ve kuruluşların internet ortamında yayınlanan sitelerine saldırı yaptıkları, saldırılar neticesinde ele geçirdikleri bilgi ve belgelerin internet üzerinden yayınladıkları, kurdukları internet sitelerinde örgütün tanıtımını yaptıkları…”

***
KİM NE DEDİ?

Önce ‘etiketlendi’ sonra ‘bloklandı’
Redhack Davası Meclis'e taşındı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Duygu Kerimoğlu'nun babası, annesi ve tutuksuz yargılanan sanıklardan Devrim Ali Avcu'nun amcası Zeki Avcu ile birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi.
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: AKP’nin 70 polisle evini bastığı Duygu’nun tek suçu Facebook kullanıcısı olmak. Duygu polis tarafından önce 'dürtülmüş' sonra terörist olarak 'etiketlenmiş' ve en nihayetinde dört duvar arasında 'bloklanmıştır.' Duygu, yalnızca Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde yapmış olduğu paylaşım ve yorumlar aleyhinde delil olarak gösterilerek 8 aydır Sincan Hapishanesi’nde tutuklu bulunuyor.
Duygu Kerimoğlu'nun babası Adnan Kerimoğlu: Bir gece yarısı evlerine kar maskeli özel giyimli 70 polis baskın yaptığı. Sadece hava kuvvetleri eksikti.
Devrim Ali Avcu'nun amcası Zeki Avcu: Bilgisayar kullanmasını bilmeyen zavallı çaresiz çocukları içeri atıp, eğitimlerini engelleyip, Sincan cezaevinde ne öğreteceksin. Bu neyin kızgınlığı, neyin kini ve neyin intikamı.

***
NE OLMUŞTU?
20 Mart 2012’de Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinin hacklenmesi üzerine başlatılan soruşturma ile gözaltına alınan 15 kişiden 7’si savcılık ifadesinin ardından tutuklu yargılanmaya başlanmış, bu 7 kişiden 4’ü 3.Yargı Paketi düzenlemelerinin ardından salıverilmişlerdir.  Ancak halen üç gencimiz Duygu Kerimoğlu, Alaittin Karagenç ve Uğur Cihan Okutulmuş 8 ayı aşkın süredir tutuklu bulunmaktadır. İlk duruşmaları 26 Kasım 2012 günü görülecek olan sanıklar hiçbir kuvvetli elil olmadan silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanmaktadırlar.

***
Duygu Kerimoğlu hapishaneden mesaj gönderdi
Tutuklu Duygu Kerimoğlu şu mesajı gönderdi: 2 yıllık okulu 5 yıldır bitirememiş ve bilgisayar konusunda yetkin olmamama karşın Ankara Emniyeti’nin sitesinin çökertilmesinden tutuklanıp, silahlı örgüt üyeliğinden yargılanıyorum.  Silahlı örgütün silahı nedir? Mouse el bombası, klavye de silah olsa gerek.